Quantcast

Vaikai nuo žūties gaisre išsigelbėjo patys – neleido jam išplisti

Du maži vaikai Panevėžyje nuo žūties ugnyje išsigelbėjo neleisdami jam išplisti.

Kaip skelbta, sekmadienio vakarą, 18.35 val., buvo gautas pranešimas, kad Panevėžyje, Klaipėdos gatvėje, penkiaaukščio antrajame aukšte kilo gaisras, prie lango pagalbos šaukiasi vaikai.

Atvykę ugniagesiai 7 metų berniuką ir 5 metų mergaitę ištraukiamosiomis kopėčiomis iškėlė pro langą.

„Vaikai kilus gaisrui elgėsi labai protingai, matyt, jie buvo girdėję, ką reikia daryti tokiu atveju. Vaikai uždarė duris į virtuvę, kur kilo gaisras, ir, nubėgę į kambarį, per langą šaukėsi pagalbos. Jeigu jie būtų palikę atviras duris, viskas galėjo ir blogiau baigtis. Gaisras neišplito ir ugniagesiai jį užgesino vienu gesintuvu. Beje, vaikai labai nerimavo ir dėl katino, esančio namuose. Tad ugniagesiams teko gelbėti ir jį“,– ugniagesių pranešime cituojama Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Vaiginytė.

Pasak V. Vaiginytės, mažamečiai namuose buvo palikti vieni.

Mama buvo trumpam išėjusi ir sugrįžo, kai vaikai jau buvo išgelbėti. Mažieji, nukelti kopėčiomis, neatrodė labai išsigandę. Iš pradžių pasėdėjo štabo automobilyje, o kad nesušaltų, buvo aprengti ugniagesių drabužiais. Vėliau jie perduoti greitosios pagalbos medikams, tačiau pastarieji vaikams sveikatos sutrikimų nenustatė.

Vaikai kilus gaisrui elgėsi labai protingai, matyt, jie buvo girdėję, ką reikia daryti tokiu atveju.

Šis gaisras buvo didžiulis stresas ir ugniagesiams.

„Ir jiems rankos drebėjo sužinojus, kad į nelaimę pateko vaikai. Tokie atvejai ugniagesiams neeiliniai. Gerai, kad gaisras kilo, kai dar buvo šviesu, o ugniagesiai pakankamai greitai galėjo atvykti į nelaimės vietą. Kadangi nepavyko iš karto atidaryti buto durų, buvo nuspręsta vaikus evakuoti kopėčiomis“, – sakė pareigūnė.

Pasak gaisro priežastis tyrusio Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus inspektoriaus Renaldo Nacicko, gaisras kilo vaikams mėginant pasiskrudinti duonos.

„Skrudintuvas, buvęs ant spintelės, užsidegė, nuo jo ugnis persimetė prie šalia stovinčio šaldytuvo ir ant jo pastatyto televizoriaus. Nuo didelio karščio apsilydė net durų skambutis prieškambaryje, aprūko virtuvės, prieškambario ir kambario sienos ir lubos.

Autonominio dūmų detektoriaus, kaip reikalauja įstatymas, bute nebuvo. 

Apie gaisrą vaikų mamai pranešė jos mama, o ją informavo kaimynai.

Šiemet per gaisrus Lietuvoje nežuvo nė vienas vaikas, pernai ugnis pasiglemžė dviejų nepilnamečių gyvybes. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Stiprybės mamai atlaikant dabar visus būsimus komentarus...visiem visko pasitaiko ir puiku, kad viskas baigėsi laimingai.

aktyvi babytė

aktyvi babytė portretas
bet ir vaikų reikalų koordinatorės galva. ..... Jei atrodo, kad turi 10 min vaikus palikti, tai gal būk maloni - pavalgydink juos, paaiškink, kad jokių !!!!!!!!! prietaisų vieni jungti negali, palik įpilto vandenuko puodelį, sausainukų. Ir mobilus telefonas (paprastas, elementarus, mygtukinis, tik su tėvais susisiekti) reikalingas 7 metų vaikui, nes šiais laikais tai ne prabanga, o būtinybė, susisiekimo galimybė. Šiaip, mano nuomone, ta koordinatorė tai konkrečiai žioploka.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių