Quantcast

Užsidegus senam šaldytuvui, ugniagesiai iš liepsnų išgelbėjo moterį

  • Teksto dydis:

Praėjusią parą Lietuvos ugniagesiai nuo žūties ugnyje išgelbėjo tris žmones – užsidegus senam šaldytuvui Rokiškio rajone pro langą buvo iškelta moteris, Vilniuje iš buto prisvilus maistui išvesta jo šeimininkė.

Antradienio rytą, 5 val., buvo pranešta apie gaisrą gyvenamajame name Rokiškio rajone, Bulvėniškio kaime.

Atvykus ugniagesiams, namas jau degė atvira liepsna. Su kvėpavimo organų apsaugos aparatais į namą įėję ugniagesiai viduje rado dūmų prisikvėpavusią  garbaus amžiaus moterį. Ją gelbėtojai iškėlė pro langą, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Moteris buvo išvežta į ligoninę ir paguldyta į Reanimacijos skyrių. Pirminiais duomenimis, gaisras kilo užsidegus senam šaldytuvui.

Po vidurdienio buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Žemynos gatvėje, šešių aukštų daugiabutyje, iš buto trečiajame aukšte sklinda svilėsių kvapas, o buto durų niekas neatidaro.

Atvykę ugniagesiai gelbėtojai iš buto išvedė ir greitosios pagalbos medikams perdavė dūmais apsinuodijusią moterį. Ji buvo išvežta į ligoninę. Bute, puode ant viryklės, svilo maistas.

Dar vieną žmogų iš degančio buto ugniagesiai išvedė Klaipėdoje, Taikos prospekte. Jį apžiūrėję medikai nustatė, jog vyras nenukentėjo. Gaisras kilo trečiadienio naktį, iškart po vidurnakčio. Įstiklintame balkone apdegė sienos ir grindys, išdužo langas.

Antradienį, 10.45 val., Rokiškio rajone, Panemunėlio miestelyje, liepsnojo butas daugiabučiame name. Jame žmonių nebuvo, tačiau kaimynas žinojo, kad bute yra kačiukas ir ėjo jo gelbėti.

Kačiuką rasti ir išgelbėti jam pavyko, tačiau vyras prisikvėpavo dūmų ir greitosios pagalbos medikai jį išvežė į ligoninę. Per gaisrą apdegė dviejų kambarių butas ir jame buvę namų apyvokos daiktai.

Sausį–balandį Lietuvoje kilo 4149 gaisrai, juose žuvo 33 žmonės, o 48 gyventojai patyrė traumų.

Nuo žūties ugnyje ugniagesiai išgelbėjo 28 gyventojus, 335 pastatus, 44 transporto priemones ir 494 gyvūnus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Keista,daugiausia užsidega naujausi .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių