Quantcast

Ugniagesiai apie gaisrų priežastis: žmonės dažniausiai nukenčia dėl neatsakingumo ir žalingų įpročių

  • Teksto dydis:

Ugniagesiai gelbėtojai kasdien skuba į pagalbą daugeliui žmonių. Gaisrų priežastys įvairios, tačiau, kaip pastebi specialistai, dažniausiai žmonės nukenčia dėl savo neatsakingumo ar žalingų įpročių

Kaip informuoja Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, šiemet daugiabučiuose, gyvenamuosiuose namuose jau kilo 204 gaisrai, juose žuvo dešimt žmonių, o dvidešimt gyventojų patyrė traumų. „Nors dažniausios gaisrų priežastys – netvarkingos krosnys ar elektros įranga, žmonės dažniausiai nukenčia dėl savo neatsakingumo ar žalingų įpročių. Štai ir vakar  budrių kaimynų dėka ugniagesiams gaisre pavyko išgelbėti du žmones“, – rašoma Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pranešime.

Trečiadienio pavakarę buvo gautas pranešimas apie gaisrą Akmenėje, V. Kudirkos gatvėje esančiame daugiabutyje. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai autokopėčiomis pakilo į ketvirtąjį aukštą, iš kurio sklido dūmai. Bute jie rado du miegančius ir nuo dūmų apsvaigusius žmones – vyrą ir moterį. Kambaryje degė čiužinys ir užklotas. Ugniagesiai žmones išnešė į lauką, o greitoji medicinos pagalba išvežė juos į ligoninę.

Pasak Pakruojo priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiojo specialisto Igorio Ragozino, trečiadienį budėjusio Šiaulių apskrityje, bute gyveno socialinės rizikos asmenys, piktnaudžiaujantys alkoholiu, o moteris dar ir mėgstanti rūkyti namuose. „Matyt, ji rūkė lovoje ir jai užmigus nuo nuorūkos užsidegė antklodė, apdegė dalis stalo ir grindų. Moteris dėl apsinuodijimo dūmais buvo paguldyta į ligoninę, o vyras medikų pagalbos atsisakė“, – sakė jis.

„Ugniagesiai teigė, kad šiame bute autonominis dūmų detektorius buvo. Bet ar jis veikė, jie negalėjo pasakyti. Savo darbo praktikoje pastebėjome, kad įrengę dūmų detektorius socialinės rizikos žmonių būstuose, po kelerių metų rasdavome juos nuimtus, kadangi jie įkyriai kaukia jiems rūkant namuose, arba detektoriai neveikdavo, nes jų elementai jau būdavo pasibaigę“, – sakė I. Ragozinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių