Quantcast

Tiesiant dujotiekį susižalojo girtas darbuotojas: vamzdis prispaudė vyrą

Atliekant magistralinio dujotiekio Vilnius-Panevėžys-Ryga rekonstrukcijos darbus praeitą penktadienį, rugsėjo 13 dieną, susižalojo trasoje dirbęs rangovo „MT Group“ darbuotojas. Tuo metu „MT Group” Eltą informavo po šio įvykio planuojanti įvesti kasdienę darbuotojų blaivumo patikrą.

Kaip pranešė gamtinių dujų perdavimo sistemos operatorius „Amber Grid”, netikėtai nuo ekskavatoriaus laikomų lynų atsikabinęs vamzdis prie iškastos tranšėjos šlaito prispaudė rangovo darbuotoją. Jis buvo skubiai išgabentas į ligoninę. Nepatvirtintais duomenimis, nukentėjusiam darbuotojui nustatytas 0,84 alkoholio promilių neblaivumo laipsnis.

Kaip teigia „Amber Grid“, rangos sutartyje rangovas yra įsipareigojęs užtikrinti, kad darbus atliekantys darbuotojai nebus apsvaigę nuo alkoholio, narkotikų, toksinių ar psichotropinių medžiagų, taip pat yra įsipareigojęs laikytis visų darbuotojų saugos ir sveikatos reikalavimų.

„Skaudus įvykis rodo, kad vien rangos sutarties punktai nėra pakankama priemonė išvengti nelaimingų atsitikimų. Todėl prašome šiandien ir ateityje visus dujotiekiuose dirbančius rangovus skirti papildomą, kasdieninį, gyvą dėmesį žmonių saugumui ir jų pasirengimui dirbti“, – sako „Amber Grid“ Technikos direktorius Andrius Dagys.  

Tuo metu „MT Group“ direktoriaus pavaduotojas Simonas Kunickas Eltai nurodė, kad toks nelaimingas atsitikimas įmonės veiklos istorijoje įvyko pirmą kartą. Jo teigimu, nelaimė nutiko nepaisant to, kad darbuotojams buvo išduotos visos apsaugos priemonės.

„Gaila, tačiau nelaimė nutiko nepaisant to, kad įmonės darbuotojams buvo išduotos visos reikiamos asmens apsaugos priemonės, darbuotojai buvo supažindinti su savo atliekamo darbo instrukcijomis ir įmonės darbo tvarkos taisyklėmis, darbus atliko patyrę darbuotojai, turintys reikiamus kvalifikaciją atitinkančius dokumentus. Įmonės objektuose dirbantys darbuotojai atsitiktine tvarka tikrinami alkotesteriu, tačiau nukentėjęs darbininkas nebuvo patikrintas“, – teigė S. Kunickas.

„Siekiant užkirsti kelią tokio pobūdžio nelaimingiems atsitikimams: pakartotinai bus instruktuojami įmonės darbuotojai, pabrėžiant pavojus, kylančius vykdant dujotiekio montavimo darbus, bei priemones, padedančias sumažinti grėsmes. Taip pat numatoma įvesti kasdienę darbuotojų blaivumo patikrą“, – teigė „MT Group“ direktoriaus pavaduotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
retorinis klausimas. o kaip galejo atsikabinti keliamas vamzdis?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių