Quantcast

Po avarijos reanimacijoje atsidūrusios mergytės laukia dar vienas smūgis – žinia apie tėčio mirtį

  • Teksto dydis:

Panevėžio rajone – mirtina avarija. Šešiamečio vaiko akivaizdoje žuvo 38-erių tėvas. Kol kas dėl visai neaiškių priežasčių, spėjama, vyro vairuojamas mikroautobusas su vaiku išvažiavo į priešingą eismo juostą ir trenkėsi į sunkiasvorį betonvežį. Dėl daugybinių sužalojimų mažametė mergaitė ir sunkiasvorės mašinos 45-erių vairuotojas išvežti į ligoninę. Abu reanimacijoje, praneša LNK.

Rytas kiekvienam iš tragiškos avarijos dalyvių turėjo būti darbingas ir tiksliai suplanuotas. 38-erių vyras pakeliui į darbą mikroautobusu, pasak artimųjų, savo šešerių dukrytę turėjo nuvežti ir palikti pas močiutę. Betonvežio vairuotojas iš Panevėžio užsakytą krovinį vežė Joniškio link.

Mirtina avarija sugriovė žmonių gyvenimus netoli už miesto, pravažiavus Piniavą. 

Kitapus esančios bendrovės vaizdo kameros nufilmavo tuščią kelią išskyrus šias dvi mašinas.

„Yra vaizdo kameros įrašas. Aišku, vaizdo kameros nukreiptos taip, kad nelabai pamatysi, kas ten kaltas. Tiesiog tuščiame kelyje važiavo du automobiliai ir tai įvyko“, – teigė bendrovės padalinio vadovas Petras Šadauskas.

Pirminiais dar nepatvirtintais duomenimis, dėl nežinomų priežasčių mikroautobuso vairuotojas menkame kelio posūkyje išvažiavo į priešingo eismo juostą ir rėžėsi į betonvežį, kurio svoris kartu su kroviniu siekė 30 tonų.

„Su policija kalbant kaip ir viskas aišku – turbūt mikroautobuso vairuotojas išvažiavo į priešpriešinę [eismo juostą]“, – sakė „Betono centro“ padalinio vadovas Edgaras Pelenis.

„Greitis nebuvo didelis, čia policija nustatys. Matomumas geras, posūkis netoli, netoli Piniava, tai greitis netūrėjo būti didelis“, – kalbėjo operacijų vadovas Aidas Bložė.

Po kaktomušos mikroautobuso vairuotojas rastas iškritęs šalia automobilio. Žuvusio mažametė dukra liko sėdėti vaikiškoje kėdutėje.

„Keleivio vietoje sėdėjo mergaitė, kuri pagrindinio smūgio negavo ir prispausta nebuvo“, – tvirtino A. Bložė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Šešiametė dėl daugybinių sužalojimų išvežta į reanimaciją. Saugodami mergytę nuo dar didesnės traumos medikai realios situacijos jai apie tėtį neatskleidė.

„Tėčio mirtį konstatavo visai kita atvykusi brigada. Pirmoji brigada suteikė pagalbą vaikui ir išvežė į priėmimo skyrių. Į įvykio vietą vyko trys brigados“, – sakė medikė.

Dėl daugybinių sužalojimų į reanimaciją išvežtas ir 45-erių betonvežio vairuotojas. Po susidūrimo su mikroautobusu sunkiasvorė mašina griovyje vertėsi ant šono, vairuotojas liko visai užspaustas.

E. Laužadžio / JP nuotr.

„Buvo naudojami plėstuvai, žirklės, domkratas, parankinės priemonės. Pagrinde buvo užspaustos jo kojos ir visa erdvė. Techniškai nebūtų galėjęs išlipti [iš betonvežio]“, – situaciją nupasakojo A. Bložė.

Nelaimę tiria policija ir Lietuvos transporto saugos administracija.

Vienam vairuotojui žuvus, kitam atsidūrus reanimacijoje, abiejų blaivumas bus nustatytas vėliau. Įvertinus įvykio vietą ir atlaisvinus kelią eismas buvo atkurtas tik po keturių valandų. Transportas buvo nukreipiamas per sodus.


Šiame straipsnyje: LNK turinysavarija LTmirtina avarijamikroautobuso avarijaapvirto betonvežisavarijoje žuvo žmogusPanevėžio rajonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

//////

////// portretas
Liepos menesio straipsnis.Rasykite naujas zinias

omg

omg portretas
Užuojauta artimiesiems, bet pritrenkia tai, kad kelyje jokių kitų mašinų nebuvo tik šios dvi ir susidaužė. Trūksta žodžių.

Tai jei

Tai jei portretas
apie tai parasysit dar 10 kartu - jai palengves,ar ka!? Raso visi po nioliktaji karta,nei raides naujesnes info,nei kokiu papildomu komentaru - bile rasyt,kad vieta tuscia nebutu...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių