Quantcast

Sudegęs „Brodvėjus“ vis vien šurmuliavo

Antrąsyk šiemet sudegusio klubo „Brodvėjus“ atidarymas, žinoma, penktadienį neįvyko. Tačiau ištikimiausi klubo gerbėjai vis vien susirinko prie nuodėgulių krūvos.

„Visus maloniai kviečiame prisijungti „Brodvėjaus“ kiemelyje (iš kitos pusės centrinio įėjimo) pabūti visiems kartu šią sunkią akimirką su draugais bei akustinių gitarų skambesiu“, - tokiais užrašais apkabinėti sudegusio klubo langai penktadienį kvietė „Brodvėjui“ neabejingus žmones. Klubo palaikymo akcijos organizatoriai teigė norintys „dar kartą įrodyti, kad „Brodvėjus“ yra legenda ir Vilniaus istorijos dalis, kurios niekas taip lengvai neištrins“.

Gyva muzika, šurmuliuojantys žiūrovai, gera nuotaika - visa tai, kaip senais gerais laikais, užliejo Mėsinių gatvę. Į simbolinį renginį susirinko kelios dešimtys žiūrovų bei kuklus būrys muzikantų. Susibūrimo tikslu renginio organizatoriai nurodė moralinį palaikymą po, regis, nelaiminga žvaigžde gimusiam klubui.

Kuklus koncertas šurmuliavo klubo vidiniame kieme, iš kurio atsiveria vaizdas į jau antrą kartą liepsnų nuniokotą „Brodvėjų“.

Beje, apie šią savotišką solidarumo akciją nežinojo net klubo šeimininkai. „Brodvėjaus“ teisininkė Eglė Lavrinavičiūtė tik iš „Vilniaus dienos“ sužinojo apie penktadienio renginį. Tačiau ši naujiena menkai tepraskaidrino „Brodvėjaus“ šeimininkų nuotaiką.

„Turėjom šiek tiek kitų reikalų. Užsiėmėme šiek tiek liūdnesniais dalykais“, - visiškai nepakylias penktadienio nuotaikas „Vilniaus dienai“ nupasakojo E.Lavrinavičiūtė.

Nors klubo gerbėjų palaikymas ir įkvepia, verslininkai kol kas negali pasakyti, ar pajėgs antrą kartą šiemet atstatyti „Brodvėjų“. E.Lavrinavičiūtė užsiminė, kad abejonės dėl klubo ateities labai rimtos. Tačiau apie atsakymą į klausimą „Būti ar nebūti?“ esą dar per anksti kalbėti.

Pašnekovė taip pat teigė nesitikinti, jog greitu laiku teisėsauga išaiškins ketvirtadienį paryčiais kilusio gaisro priežastis. „Nejuokaukit. Jeigu po pirmo gaisro (jis įvyko kovo viduryje - red. past.), po penkių mėnesių nėra jokių naujienų, tai dabar, taip greitai - tikrai ne. Taip dirba mūsų teisėsaugos institucijos“, - atsiduso klubo teisininkė.

„Brodvėjaus“ šeimininkai įsitikinę, kad likus vos porai dienų iki suremontuoto klubo atidarymo, jis buvo padegtas. Verslininkai sostinės policijai teigia perdavę ir galimų įtariamųjų sąrašą.


Šiame straipsnyje: brodvėjusgaisrasIM2516517

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių