Quantcast

Ežere Skuodo rajone rastas paskendusio žvejo kūnas

Ežere Skuodo rajone pirmadienio pavakarę rastas ir ištrauktas, kaip manoma, nuskendusio žvejo kūnas.

Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, ieškant skenduolio Kalčių ežere Lietuvos gelbėtojams padėjo Latvijos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai.

14.42 val. jie atvyko ir pradėjo darbą.

16.39 val. 4 metrų gylyje buvo rastas vyriškos lyties skenduolis. Įtariama, jog tai gali būti šeštadienį į ežerą įkritusio 1960 metais gimusio vyro kūnas.

Jis buvo pargabentas į krantą ir perduotas policijos pareigūnams.

Šeštadienį, 15.47 val., buvo gautas pranešimas, kad Ylakių seniūnijoje, Skypsčių kaime esančiame Kalčių ežere apvirto žvejų valtis, vyrai skęsta.

Kiti žvejai savo valtimi nuplaukė iki ežero vidurio, ištraukė vieną skendusį žveją,  parplukdė jį į krantą ir perdavė medikams.

Ugniagesiai, naudodami savo valtį, ežere ieškojo kito žmogaus. Prie kranto žolėse rastos dvi gelbėjimosi liemenės ir avalynė.

Atvykę narai atliko paieškos darbus po vandeniu. 20.13 val. prisijungė Latvijos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos narai, jie skenduolio ieškojo ežere iš savo šalies pusės.

21.43 val. darbai nutraukti, skenduolis nerastas. Paieška buvo tęsiama sekmadienį – narai vykdė paieškas po vandeniu. Iš valties buvo išžvalgytas 860 arų plotas, taip pat atlikta žvalgyba dronu. Tačiau ir tądien dingusiojo rasti  nepavyko.

Kalčių ežeras yra šiaurės vakarų Lietuvoje, už 9 kilometrų į šiaurę nuo Ylakių. Ežerą kerta valstybinė siena su Latvija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vandenis

Vandenis portretas
Koks ten dar ežeras, kūdra užpelkėjusi ir tiek. Permyžti skersai galima. Bet kai nori, tai ir šaukšte gali prigerti, tas teisybė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių