Quantcast

Šiaulių ligoninėje vaistininkę nukrėtė elektra: kaltas vadovybės aplaidumas?

  • Teksto dydis:

Šiaulių ligoninėje vaistininkę nukrėtė elektra. Laimei, šiuo atveju tragedijos išvengta, tačiau per pastarąjį mėnesį ligoninėje susižalojo ir daugiau žmonių. Visi traumas patyrė renovuojamoje pastato dalyje. Pasipiktinęs šiaulietis kaltina vadovybę aplaidumu. Apie tai LNK reportaže.

Šiaulietį neramina ligoninėje vykstanti renovacija. Vyras abejoja, ar viduje dirbantiems medikams yra užtikrinamas saugumas. Prieš kelias dienas įvykęs kraupus incidentas vos nepasibaigė tragiškai.

„Jauna vaistininkė, darydama masyvias metalines duris, įsikibo už metalinio stelažo, kad jas lengviau būtų atidaryti, ir pajuto elektros smūgį, – pasakojo vyras. Laimei, moteris atsipirko tik dideliu išgąsčiu. – Išvežė į tos pačios ligoninės priimamąjį, paguldė, stebėjo. Nežinau padarinių, savijauta, kiek žinau, nėra labai gera.“

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Dalis Šiaulių ligoninės dabar renovuojama. Statybininkai šiltina pastatą ir keičia langus, tad viduje ligoninės darbas vyksta įprastai. Anot vadovo, saugumą užtikrina pastatą renovuojanti bendrovė.

„Pasirašius sutartį su įmone, statybų vadovas perima visą atsakomybę. Jis buvo informuotas, kad pas mus visuomet vyksta nenutrūkstamas darbas“, – teigė ligoninės vadovas Mindaugas Pauliukaitis

Tačiau šiaulietis dėl incidento kaltina visai ne statybininkus, o ligoninės vadovybę, kuri organizuoja darbą.

„Visiškas aplaidumas. Ten stovi vaistų šaldytuvai, kažkokiu būdu nutekėjo srovė į matelines konstrukcija, aš manau, kad ten nebuvo įrengta elektros nuotėkio relės, kurios šiais laikais statomos, kad ten buvo netvarkinga elektros izoliacija“, – spėliojo šiaulietis.

Direktorius tikina, kad visada laikėsi visų saugumo reikalavimų.

„Dabar atliekamas vidinis tyrimas, nes š. m. kovo 29 d. čia vyko reguliarus visų pastatų elektros saugumo patikrinimas, viskas buvo gerai“, – teigė jis.

Statybos bendrovės su šiuo įvykiu nesieja ir Valstybinė darbo inspekcija (VDI).

„Pagal inspekcijos turimus duomenis, šitie įvykiai nėra susiję“, – tikino darbo inspektorius Kęstutis Jonkus.

VDI nepradėjo ir tyrimo, tai turinti tirti ligoninė.

„Gavome informaciją iš gydymo įstaigos, kad darbuotojos trauma nėra priskiriama prie sunkių, todėl šiuo atveju darbdavys yra įpareigotas atlikti nelaimingo atsitikimo tyrimą“, – teigė inspektorius.

Šiaulietis tikina, kad nelaimingų atsitikimų ligoninėje per pastarąjį mėnesį buvo ir daugiau. „Ne ligoninės darbuotojas, prekių tiekėjas, atvežęs medžiagas ligoninės vaistinei, užkliuvo už ten stovinčių stelažų, užkišo koją, griuvo, trauma rimta, sudėtinga – kojos lūžis“, – pasakojo vyriškis. Anot jo, kiek vėliau ten koją susilaužė ir ligoninės darbuotoja, o vienam vyrui, toje pačioje vietoje užkliuvus, lūžo ranka.

Vienas nelaimingas atsitikimas gali rodyti žmogaus neatsargumą, tačiau serija – tai akivaizdus vadovybės aplaidumas.

„Kad užkliuvo už laido buvo fiksuota ir taip pat yra atliekamas tyrimas“, – tai patvirtino ir ligoninės direktorius.

Šiaulietis nenusileidžia. „Vienas nelaimingas atsitikimas gali rodyti žmogaus neatsargumą, tačiau serija – tai akivaizdus vadovybės aplaidumas“, – piktinasi jis.

Ligoninės direktorius tikina priešingai: „Darbuotojų saugumas mums yra pirmoje vietoje, todėl darome viską, kad taip nenutiktų.“

Pačią statybvietę apžiūrėję darbo inspektoriai pažeidimų vis dėlto rado.

„Dėl vykdomų statybos darbų šitam pastate darbo inspekcija yra pradėjusi administracines teisines procedūras dėl nustatytų pažeidimų“, – teigė inspektorius Kęstutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip tik boba taip debilė

kaip tik boba taip debilė portretas
bobos ne jums gyventi marijos žemėj, sutraukos prakeiktos

/////

///// portretas
Visur betvarke ( gerovės valstybėje)

Cha cha

Cha cha portretas
Geras
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių