Quantcast

Savaitgalis keliuose: girti vairuotojai, dešimtys avarijų, žuvęs žmogus

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 12-14 dienomis policijos pareigūnai užregistravo, pirminiais duomenimis, 168 eismo įvykius: penktadienį – 66, šeštadienį – 53, sekmadienį – 49.

Žmonės nukentėjo 29-iuose eismo įvykiuose. Penktadienį žuvo lengvojo automobilio keleivė.

Penktadienio vakarą Kėdainių rajone, krašto kelyje Jonava-Kėdainiai-Šeduva, ties Ragožių kaimu, krovininis automobilis „Ford Transit“, vairuojamas 33 metų vyro, atsitrenkė į priekyje važiavusį ir stabdžiusį automobilį „Renault Laguna“, kuris nuo smūgio įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su „Volkswagen Touran“. „Fordas“ nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Per šį įvykį žuvo automobilio „Renault“ 53 metų keleivė. Sužeisti šio automobilio 52 metų vairuotojas ir „Volkswagen“ vairavęs 33 metų vyras.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šalies keliuose ir gatvėse savaitgalį sužeisti 39 asmenys, iš jų – dešimt nepilnamečių. Daugiausia įvykiuose nukentėjo transporto priemonių vairuotojų (67 proc.), 31 proc. sužeistųjų – keleiviai, nukentėjo ir pėsčiasis.

Pirminiais duomenimis, daugiau negu pusė eismo įvykių (59 proc.) įvyko miestuose: Kaune – penki, Vilniuje ir Panevėžyje – po tris, Druskininkuose, Kretingoje, Marijampolėje, Mažeikiuose, Palangoje, Raseiniuose.

Dėl neblaivių vairuotojų kaltės – 4 proc. visų įvykių. 27 kartus transporto priemonės susidūrė su į kelią išėjusiais laukiniais gyvūnais.


Šiame straipsnyje: avarijaeismo nelaimėavarija LTžuvo žmogus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių