Quantcast

Savaitgalį ugniagesiai beveik 100 kartų vyko šalinti vėjo nulaužtų medžių ir šakų

  • Teksto dydis:

Šeštadienį ir sekmadienį ugniagesiai beveik šimtą kartų vyko šalinti vėjo nuverstų medžių ir šakų: šeštadienį tokių iškvietimų buvo 71, sekmadienį – 23, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Šeštadienį daugiausiai iškvietimų sulaukta Vilniaus ir Panevėžio apskrityse, sekmadienį – Vilniaus apskrityje.

Šeštadienį Jovaro gatvėje Vilniuje medžio šaka užkrito ant automobilio, tą pačią dieną Šeškinės gatvėje sostinėje ant automobilio užvirto medis.

Marijampolėje medis užvirto ant trijų automobilių Jaunimo ir Draugystės gatvėse, o Mokolų gatvėje lūžęs medis išdaužė langus bute.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėja, kad šios savaitės pradžioje taip pat numatomi smarkūs lietūs, o perkūnijos metu gali sustiprėti ir vėjo gūsiai.

Žaibuojant rekomenduojama likti namuose, uždaryti langus, duris ir ventiliacines angas, pritvirtinti balkone laikomus daiktus.

Jeigu audra užklupo lauke, negalima nuo jos slėptis po pavieniais medžiais, būti prie stulpų ar pastatų sienų, nes vėjas gali nuplėšti stogą ar jo dalį, reklaminius stendus, pakelti į orą įvairius daiktus. Maudantis vandens tekiniuose būtina kuo skubiau lipti į krantą.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių