Quantcast

Sausi ir šilti orai iššaukia nelaimes: savaitgalį Lietuvoje kilo 288 gaisrai gamtoje

Savaitgalį Lietuvoje kilo 288 gaisrai gamtoje, per juos išdegė apie 135 ha pievų, miško paklotės ir kitų atvirųjų teritorijų, skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Esant sausiems ir šiltiems orams, pastaruoju metu Lietuvoje kasdien registruojama 30-50 gaisrų gamtoje, didžioji dauguma jų kyla Vilniaus apskrityje, taip pat Alytaus, Kauno apskrityse.

Siekdami sumažinti gaisrų atvirosiose teritorijose skaičių ir sutramdyti pernykštės žolės padegėjus bei sugriežtinti priešgaisrinės saugos kontrolę gaisrams kilti palankiu laikotarpiu, Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai miesto ir rajono savivaldybių atvirosiose teritorijose beveik kasdien rengia reidus „Nedegink žolės!“ Tam pasitelkiami ir bepiločiai orlaiviai.

Praeitą savaitę Šalčininkų rajone, Jašiūnų seniūnijoje, Sližiūnų kaime, išdegė apie 60 arų žolės, ugniagesiams pavyko išgelbėti gyvenamąjį namą ir ūkinį pastatą, Vilniaus rajone, Lavoriškių seniūnijoje, Budreliškių kaime, išdegė apie 220 ha žolės, Vilniuje, Kazbėjų gatvėje, išdegė devyni ha, V. A. Graičiūno gatvėje – dešimt ha, Širvintų rajone, Jauniūnų seniūnijoje, Diržioniškių kaime išdegė 32 ha žolės.

Valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai įspėja gyventojus su ugnimi elgtis itin atsakingai ir nedeginti pernykštės žolės miškuose, durpynuose ir kitose atvirosiose teritorijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių