Quantcast

Girto vyro pavogtą automobilį pareigūnai surado per 5 minutes

  • Teksto dydis:

Naujojoje Akmenėje esančio reabilitacijos centro gyventojas, būdamas neblaivus, pavogė automobilį, tačiau po penkių minučių įkliuvo policijai.

Jis tą naktį per rekordiškai trumpą laiką sugebėjo įvykdyti penkis teisės pažeidimus – tris administracinius teisės pažeidimus bei dvi nusikalstamas veikas.

Kaip skelbia Šiaulių policija, sausio 23-iosios paryčiais, apie 4 val., Akmenės rajone dirbęs Reagavimo skyriaus patrulių ekipažas, važiuodamas į Naująją Akmenę, ties Pašakarnių kaimu, per raciją išgirdo pranešimą, kad Naujojoje Akmenėje pavogtas raudonos spalvos automobilis „Renault Modus“, pagamintas 2004 metais.

Netrukus pareigūnai išvydo priešais atvažiuojantį minėtos markės raudoną automobilį.

Greit apsisukę ir pagal valstybinius numerius įsitikinę, kad čia ta pati pavogtoji transporto priemonė, patruliai įjungė tarnybinio automobilio šviesos bei garso signalus ir pradėjo ją stabdyti.

Pasak policijos, vairuotojas į signalus nereagavo, jis nereagavo ir į per garsiakalbį išsakytą reikalavimą sustoti. Tačiau po kurio laiko automobilis sumažino greitį ir palengva riedėjo tol, kol sustojo. Bėgdami link jo, pareigūnai girdėjo, kad vairuotojas vis dar intensyviai spaudo akceleratoriaus pedalą ir bando įjungti pavarą, tačiau bandymai buvo nesėkmingi.

Pravėrę „Renault Modus“ dureles, patruliai išvydo akivaizdžiai girtą vairuotoją, kuris nurodyti savo asmens duomenų nepanoro.

Policija nustatė, kad tai 38 metų Akmenės rajono gyventojas.

Alkoholio matuokliu vyrui buvo nustatytas 1,2 promilės girtumas. Po 20 minučių dar kartą patikrinus jo apsvaigimą, alkoholio matuoklis jau rodė 1,8 promilės girtumą.

Kadangi visada dokumentuose įrašomas mažesnis, palankus tikrinamajam rodmuo, fiksuota, kad vyras vairavo būdamas 1,20 promilės girtumo. Tai – lengvas girtumas, dėl kurio pradedama administracinė teisena.

Apžiūrėjus jo vairuotą transporto priemonę, pastebėta, kad apgadinta viena priekinio bamperio pusė.

Teisės vairuoti neturintis vyras prisipažino, kad gyvenime nėra vairavęs, nemoka tinkamai to daryti, tad, išvažiuodamas iš kiemo, trenkėsi į betoninius laiptus. Taigi jam teks atsakyti ir už tai, kad neturėdamas teisės vairuoti transporto priemones, padarė Kelių eismo taisyklių pažeidimą, kuris lėmė kitam asmeniui priklausančios transporto priemonės sugadinimą.

Vyras padarė ir dar vieną administracinį nusižengimą – pasitraukė iš eismo įvykio, apie tai nepranešęs nei policijai, nei automobilio savininkui.

Taip pat jam pradėtas dar ir baudžiamasis persekiojimas. Vyrui pareikšti įtarimai dėl vagystės. Nors jo supratimu, jis automobilio nevogė, tik pasiėmė jį be šeimininko leidimo ir jo žinios.

Pastarajam apie pavogtą transporto priemonę pranešė to paties socialinės reabilitacijos centro, kuriame jis gyvena, gyventojai, už langų išgirdę automobilio trenkimąsi į betoninius laiptus. Savininką ištiko šokas, nes automobilį jis buvo įsigijęs visai neseniai, tik sausio pradžioje.

Įtariamasis irgi gyveno šiame reabilitacijos centre, pritaikęs progą, iškraustė automobilio savininko striukės kišenes ir, pasisavinęs raktelius, išvažiavo ieškoti nuotykių. Vyras savo neapgalvotą poelgį aiškino nelaiminga meile, dėl kurios vartojo alkoholį.

39 metų akmeniškis anksčiau buvo teistas už vagystes ir nužudymą. Dabar jam teks atsakyti ne tik už minėtus teisės pažeidimus, bet ir už policijos tarnybinio transporto apgadinimą.

Atsidūręs policijos automobilio laikinojo sulaikymo patalpoje, jis elgėsi agresyviai, šūkavo, spardė patalpos vidų, metalines grotas bei čia įrengtą vaizdo stebėjimo kamerą. Apgadino policijos tarnybinio automobilio „VW Transporter“ sulaikytų asmenų skyriaus lubas, buvo padaryta 181 euro žala.

Dėl turto sugadinimo vyrui pradėtas ikiteisminis tyrimas ir bus pateiktas civilinis ieškinys dėl žalos atlyginimo.


Šiame straipsnyje: avarija LTavarijaneblaivus vairuotojasautomobilio vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Trikojis \\\\\.../////

Trikojis   \\\\\...///// portretas
Šaunuoliai.___Kai nori,tai dirba.___Pavyzdys snaudaliams.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių