Quantcast

Pranešta apie nelaimes darbe: vienas žmogus žuvo, keturi sužeisti

Praėjusią savaitę Valstybinėje darbo inspekcijoje (VDI) gauti pranešimai apie atvejus, kai įvykių darbe metu buvo sunkiai pakenkta 4 darbuotojų sveikatai ir vienas darbuotojas žuvo.

Lapkričio 12 d. bendrovės „Clemence Richard“ šaltkalvis įmonės teritorijoje, Vladikiškių kaime, Kaišiadorių rajone, valė džiovyklų šilumokaičius, todėl pasijungęs oro kompresorių užlipo kopėčiomis ant sukrautų lentų rietuvės ir nuo jos nukrito ant grindinio iš 2,8 metrų aukščio.

Darbuotojas patyrė kaklo slankstelių, krūtinės, stuburo slankstelių lūžius, susimušė galvą – tai yra patyrė sunkius sužalojimus, praneša VDI.

Lapkričio 8 d. įmonės „Šilutės automobilių keliai“ vairuotojas gavo nurodymą krovininį automobilį MAZ perstatyti į kitą aikštelės vietą. Nepavykus užvesti automobilio darbuotojas pajudino akumuliatoriaus gnybtus, kurie buvo pasidengę oksidaciniu sluoksniu. Tuo metu gnybtai sukibirkščiavo ir įvyko akumuliatoriaus sprogimas.

Skeveldra pataikė darbuotojui į veidą ir aptaškė jį akumuliatoriaus sieros rūgštimi. Įvykio metu darbuotojas buvo sunkiai sužalotas.

Spalio 14 d. Vilniuje buvo vykdomi statomo pastato kilnojamų pastolių montavimo darbai. Bendrovės „FOS LT“ darbuotojas į surinkimo vietą įstatęs pastolių pakloto elementą ir nulipęs ant laiptų aikštelės pagrindo, žengė keletą žingsnių atgal ir per neaptvertą angą nukrito iš maždaug 6 m aukščio ant betoninių grindų. Įvykio metu darbuotojas sunkiai susižalojo.

VDI tik praėjusią savaitę pranešta, kad spalio 4 d. Giluišių kaime, Sangrūdos seniūnijoje, Kalvarijos savivaldybėje, bendrovės „Tesota“ vairuotojas, tvirtindamas krovinį, t. y. rąstus diržais, paslydo ir nukrito nuo krovininio automobilio iš maždaug 1,5 m aukščio. Įvykio metu sunkiai susižalojo galvą.

Kaip skelbia VDI, lapkričio 14 d. statybvietėje, Derceklių kaime, Klaipėdos rajono savivaldybėje, įmonės „Rasugnė“ darbuotojas vykdė mūrbalkio montavimo darbus. Balkis buvo padėtas ant kopėčių atramos. Darbuotojui taisant kopėčių padėtį, balkis krito ir mirtinai traumavo darbuotoją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių