Quantcast

Pasieniečių šuo Luna aptiko dingusį ir smarkiai sušalusį senolį

  • Teksto dydis:

Sieną su Rusija saugančioje Rociškių užkardoje tarnaujanti vokiečių aviganė Luna Šakių rajone aptiko dingusį garbaus amžiaus vyrą, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasieniečių šuo tamsoje jį surado sukniubusį laukuose, sušalusį, netekusį orientacijos, nesąmoningą.

Ketvirtadienį vakare į VSAT Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnus kreipėsi Marijampolės apskrities policija. Pareigūnai pranešė, kad tądien iš savo namų viename Šakių rajono kaimų išėjo ir negrįžo aštuntą dešimtį bebaigiąs vyras.

Jo ieškoję žmonės apžiūrėjo kaimo prieigas, išvaikščiojo aplink esančias vietoves, tačiau senolio nerado. Pagalbos buvo kreiptasi į policiją, ši kreipėsi į pasieniečius.

Anot pasieniečių, į nurodytą kaimą skubiai išvyko VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Rociškių pasienio užkardos jaunesnysis specialistas kinologas Karolis Ambrazevičius su aštuonerių metų vokiečių avigane Luna.

Įvykio vietoje kinologas sužinojo, kad senuko ieškoję žmonės bei policijos pareigūnai paliko daug pašalinių pėdsakų tiek kaime, tiek jo apylinkėse. Lunai duoti komandą ieškoti būtent dingusio asmens pėdsakų nebebuvo prasmės.

Kinologas K. Ambrazevičius savo augintinei nurodė ieškoti ne konkrečių pėdsakų, o dingusio ar pasislėpusio asmens. Vokiečių aviganė duotą komandą tamsoje vykdyti pradėjo nedelsiant, kai tik buvo paleista nuo pavadžio.

Po 15 minučių paieškų Luna garsiu lojimu informavo kinologą apie surastą asmenį. Į tarnybinio šuns lojimo vietą nedelsiant atbėgęs kinologas ir kiti paieškoje dalyvavę žmonės pamatė gulintį vyrą bei šalia jo atsitūpusią vokiečių aviganę. Nuo čia iki senolio namų buvo beveik puskilometris.

Pasieniečiai senolį skubiai perdavė atskubėjusiems greitosios medicinos pagalbos darbuotojams. Penktadienį Rociškių užkardos pareigūnai ligoninėje sužinojo, kad Lunos aptikto ir reanimacijoje atsidūrusio vyro būklė yra stabili.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Virginijus Kaminskas

Virginijus Kaminskas portretas
GERAI! LABAI GERAI!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių