Quantcast

Pas pasiligojusį vyrą patruliai per pusnis klampojo pusantro kilometro

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato (VPK) vyriausiesiems patruliams teko pusantro kilometro klampoti pusnimis, skubant pas asmenis, kuriems buvo reikalinga pagalba.

Vasario 11 d. apie 12.43 val. buvo gautas Savanorių linijos darbuotojos pranešimas, kad moteriai reikalinga pagalba. Į Savanorių liniją skambinęs vyras papasakojo, kad jam važiuojant iš Vilniaus, netoli pirmo įvažiavimo į Ukmergę, jį sustabdė moteris, kuri teigė, kad reikalinga pagalba asmeniui, gyvenančiam vienkiemyje.

Į nurodytą vietą atvyko vyriausieji patruliai Svetlana Liaudanskienė ir Marius Aleknavičius. Pasikalbėję su moterimi, išsiaiškino, kad ji gyvena su bičiuliu vienkiemyje, Pivonijos seniūnijoje. Kelias iki vienkiemio – užpustytas.

Moteris teigė, kad neturi mobiliojo ryšio telefono, tad negali išsikviesti pagalbos. Kad ji sako tiesą, bylojo ir pėdsakai sniege. Negalėdami pravažiuoti, patruliai klampojo giliomis pusnimis iki sodybos. Paaiškėjo, kad namas yra kadaise sudegęs, o pora glaudžiasi sandėliuke, šildosi krosnele.

„Neaišku, ką naudoja kurui, nes malkų jokių nesimatė, o sniegas aplinkui pajuodęs...“, – pastebėjo pareigūnė. 71-erių metų moteris pareigūnams paaiškino, jog į jai priklausančią sodybą su 63-jų metų draugu atvyko iš Vilniaus dar kovo mėnesį, prieš karantiną. Gyvena pora be elektros, neturi telefoninio ryšio. Vyras serga, jam pasibaigė vaistai, kelias iki sodybos užpustytas, tad negalėjo išsikviesti pagalbos. Apie šių dviejų žmonių situaciją patruliai pranešė rajono socialinei tarnybai, seniūnijai. Buvo pasirūpinta, kad iki sodybos būtų nuvalytas kelias. Tuomet iškvietė greitosios medicininės pagalbos brigadą. Medikai vyrą apžiūrėjo, davė vaistų, tačiau į ligoninę nevežė.

„Suteikdami socialinę pagalbą užtrukome keturias valandas, tačiau buvome ramūs, kad viską padarėme“, – sakė S. Liaudanskienė, tikėdamasi, kad rūpestį šiais žmonėmis perims seniūnija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Ačiū.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių