Quantcast

Prakalbo apie vilkiko smūgio sužalotus vaikus: jie – medikų rankose, prireikė ir operacijos

Ketvirtadienio popietę Panevėžyje į viešojo transporto stotelę įsirėžus vilkikui į medikų rankas buvo perduoti du vaikai. Vienam jų prireikė operacijos. Ugdymo įstaigos, kurioje mokosi nukentėjusieji, direktorius atskleidė daugiau detalių apie nelaimę ir nukentėjusių vaikų būklę.

Išgirdo duslų garsą

„Pats su kolega buvau stadione – nuo įvykio vietos maždaug už 50 metrų. Šnekėjomės ir išgirdau duslų garsą, panašų į lūžtančio medžio ir krentančio betono. Pasisukau tarp medžių ir pamačiau, kad sunkvežimis įvažiavęs į stotelę. Pakreipiau galvą ir pagalvojau – keista, nes nebuvo jokio garso, kad mašina važiuotų, stabdžiai kauktų... Tada išgirdau aplinkinius žmones šaukiant, kad po mašina vaikai“, – prisiminė progimnazijos direktorius Vidmantas Valutis.

Pasak pašnekovo, kol jis atėjo iki įvykio vietos, vienas vaikas jau buvo operatyviai išvaduotas nelaimės liudininkų. „Vienas iš tų vyriškių paėmė iš vaiko telefoną ir kadangi vaikas dar buvo pakankamai kalbus, pasakė, kur telefone surasti mamos numerį, ir liudininkai pranešė jo mamai. O kito vaiko, kurį vaduojant prašėme ugniagesių pagalbos, mamai paskambinau aš pats“, – atviravo ugdymo įstaigos vadovas.

Prireikė operacijos

V. Valutis portalo kauno.diena.lt žurnalistams sakė penktadienio rytą kalbėjęsis su abiejų nukentėjusiųjų mamomis. „Vienas berniukas, kuris, mūsų akimis žiūrint, atrodo mažiau nukentėjęs, – kurį pirmąjį pavyko ištraukti iš po mašinos,  guli Respublikinės Panevėžio ligoninės vaikų reanimacijoje. Kiek žinau, jam išmušti dantys, šiek tiek apdraskytas veidas, tai dabar yra susiūta, lūžusi ranka ir lyg raktikaulis yra lūžęs. Mama sakė, kad šiandien (penktadienį – aut. past.) vaikui darys papildomus tyrimus, kad nustatytų, kas dar yra sužeista“, – pasakojo direktorius.

Feisbuko grupės „Mentai PNVŽ“ nuotr.

O kitas berniukas, kurį po nelaimės vadavo ugniagesiai gelbėtojai, V. Valučio teigimu, ketvirtadienio vakarą buvo perduotas į Vilniaus medikų rankas ir operuotas. Vaikui suskaldytas šlaunikaulis. „Su mama šiandien (penktadienį – aut. past.) ryte kalbėjau. Ji sakė kol kas nežinanti, kaip pavyko operacija ir kiek truks gydymas. (...) Pavojus gyvybei negresia, tačiau dabar kalbama apie gyvenimo kokybę...“ – tarstelėjo pašnekovas.

Mamas nuraminau ir paguodžiau. Patariau, kad į viską žvelgtų viltingai ir, ačiū Dievui, kad viskas pasibaigė pakankamai laimingai. Galėjo būti ir blogiau.

„Mamas nuraminau ir paguodžiau. Patariau, kad į viską žvelgtų viltingai ir, ačiū Dievui, kad viskas pasibaigė pakankamai laimingai. Galėjo būti ir blogiau. Aišku, galbūt tai mamas menkai guodžia, kai jų vaikai pakliuvo į tokią bėdą, bet vis tiek įvykus tokiai didelei nelaimei, tai nėra pats blogiausias variantas. Mamos reaguoja pakankamai normaliai, kol kas nėra jokios panikos. Ir viena, ir kita mama kalbėjosi su vaikais“, – teigė V. Valutis.

Stebi situaciją klasėje

Paklaustas, kokia atmosfera po nelaimės juntama nukentėjusių mokinių klasėje, progimnazijos vadovas sakė, mokiniai čia – brandūs, todėl reagavo ramiai bei supratingai. „Šiandien pamokoje buvome su socialine pedagoge. Pasikalbėjome su vaikais. Atrodo, kad jie supranta, bet visų mokytojų, kurie veda pamokas, prašėme stebėti. Jei pamatysime, kad atsiranda psichologinių problemų ar kitų negerumų, sutarėme, kad pasikviesime specialistus iš psichologinės tarnybos“, – atviravo direktorius.

Panevėžio respublikinės ligoninės atstovas Vytautas Riaubiškis portalo kauno.diena.lt žurnalistams patvirtino, kad vienas nukentėjusysis yra gydomas šioje ligoninėje. Jam atliekami būtini tyrimai, suteikiama visa būtina medicinos pagalba, bendradarbiaujama su kitų šalies didžiųjų gydymo įstaigų kolegomis. O kitas –  nukentėjęs vaikas perduotas Vilniaus medikams.

Rėžėsi į stotelę

Primename, nelaimė Panevėžyje, šalia Beržų ir J. Basanavičiaus gatvių sankryžos, įvyko rugsėjo 30-osios popietę, kai be priežiūros paliktas krovininis automobilis įvažiavo į viešojo transporto stotelę joje būnant dviem vaikams.

Vienas vaikas buvo prispaustas – jį pasitelkę hidraulinę įrangą vadavo ugniagesiai. Panevėžio apskrities policijos atstovas Tadas Martinaitis vėliau patvirtino, jog vaikai perduoti medikams.

Feisbuko grupės „Mentai PNVŽ“ nuotr.

Jis neturėjo duomenų apie tai, kokia yra nukentėjusių vaikų būklė. Policijos duomenimis, sunkvežimis į stotelę įriedėjo iškraunant prekes.

„Pirminiais duomenimis, sunkiasvoris automobilis krovėsi šalia prekes ir tiesiog automobilis buvo paliktas be rankinio stabdžio ir nuriedėjo tiesiai į stotelę, kurioje buvo du vaikai“, – sakė T. Martinaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mama

Mama portretas
Mamos skausmo ,išgasio niekas neismatuos.

Nežinau

Nežinau portretas
ką padaryčiau tokiam vairuotojui…

Vietinis

Vietinis portretas
Ten nera kur ir ka krauti i refrizeratoriu. Be to,yra video,kur puikiai matyti,kad riedancio vilkiko refrizeratorius uzdarytas!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių