Quantcast

Palangoje susisprogdino vyras

Kraupi nelaimė nutiko Palangoje – buitinių dujų prisikaupusiame kambaryje įvyko sprogimas.

Pirmasis pranešimas Bendrąjį pagalbos centrą pirmadienį pasiekė apie 13.30 val. Buvo pranešta, kad Palangoje jaunas vyras mėgina nusižudyti.

Vilimiškės take netrukus prie 8 butų namo atskubėjo visos specialiosios tarnybos – policija, ugniagesiai, greitosios medicininės pagalbos ekipažas, dujų avarinė tarnyba.

Tačiau nė vienas iš pareigūnų negalėjo patekti į savižudybe grasinančio vyro namus, palangiškis išsitraukė orinį šautuvą ir ėmė iš antro aukšto šaudyti į susirinkusius.

„Žmonėms teko slėpti galvas, nes jis šaudė į kiemą, į praeivius ir pareigūnus. Žinoma, rimtai sužaloti jis nebūtų galėjęs, bet akį ar galvą galėjo sužeisti. Įkalbinėjimams nusiraminti jis nepasidavė“, – apie įvykį pasakojo Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacijų vadovas Juozas Vintilas.

Pareigūnai įtarė, kad vyras gali būti neblaivus. Nelaimėlis šaukė, kad susipyko su žmona, ir atrodė, lyg būtų išgėręs.

„Kolegos iš Palangos pasakojo, kad vyriškis leido dujas iš butinio baliono. Tuomet gaisrininkai išjungė elektros srovę šiame name, kad jis negalėtų susisprogdinti“, – pasakojo J.Vintilas.

Per tą laiką policija evakavo namo gyventojus, o gaisrininkai surado būdą, kaip pasiekti antrame aukšte užsibarikadavusį vyrą.

„Buvo nutarta į vidų įeiti pro palėpę ir neutralizuoti vyriškį. Kol gaisrininkai ir policininkai iš kitos namo pusės mėgino pasiekti palangiškio butą, nugriaudėjo sprogimas.

„Vyras lyg ir nusprendė pasiduoti, tačiau eidamas užsidegė cigaretę. Tuo metu ir sprogo viduje susikaupusios dujos“, – sakė ugniagesių operacijų vadovas.

Nuo sprogimo išdužo keturi langai, išvirto dviejų butų durys.

„Išvirto net įėjimo į namą durys. O buto, kuriame nuaidėjo sprogimas, siena su kaimyniniu butu išvirto ir atsirėmė į kaimyno spintą“, – tikino J.Vintilas.

Nelaimė nutiko mūriniame name, tačiau jame yra mediniai perdengimai, todėl sprogimo banga jį smarkokai apgadino.

Pastebėta, kad sprogimas pakėlė šiferio lakštus nuo stogo, daugelyje vietų suskylinėjo sienos.

„Kol policininkai su gaisrininkais atbėgo iš kitos namo puses, dujų avarinės tarnybos vyrai jau buvo įšokę į butą ir ištraukė vyrą. Jis buvo stipriai apdegęs. Tiesa, gaisras nekilo. Po sprogimo kilusi liepsna, greitai užgeso“, – tikino J.Vintilas. 

Po pietų sprogimą sukėlęs vyras ligoninėje mirė.

Kokius nuostolius patyrė namo gyventojai, nėra žinoma. Įvykio aplinkybes aiškinasi Palangos policijos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

liudininke

liudininke portretas
vyras mire ligonineje.i zmones jis nesaude ir zmonos neturejo melagiai prakeikti jus!

Regin

Regin portretas
„Kol policininkai su gaisrininkais atbėgo iš kitos namo puses, dujų avarinės tarnybos vyrai jau buvo įšokę į butą ir ištraukė vyrą. Jis buvo stipriai apdegęs. Tiesa, gaisras nekilo. Po sprogimo kilusi liepsna, greitai užgeso“, – tikino J.Vintilas. Po pietų sprogimą sukėlęs vyras ligoninėje mirė.

di

di portretas
nesupratau ir as
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių