Quantcast

Pakruojo rajone, grūdų elevatoriuje nuskendo darbuotoja: kūną rasti pavyko tik gelbėtojams

  • Teksto dydis:

Pakruojo rajone, grūdų elevatoriuje nuskendo darbuotoja. Jos kūną rasti pavyko tik gelbėtojams. Kodėl moteris atsidūrė ant grūdų, kai vyko pakrovimas, aiškinasi policija ir darbų saugos specialistai.

Pakruojo rajone, Norkūniškio viensėdyje liepos 31 d. žuvo 61 metų moteris. Moterį įtraukė grūdai ir ji užduso. Dėl ko moteris lipo ant grūdų, kai vyko pakrovimo darbai, bendradarbiai nežino.

Sandėlininkas Alfredas Stribinskis su kraupu prisimena nelaimę. Ant grūdų, kai vyko pakrovimo darbai, lipo kelios darbuotojos. Sandėlininkas nesupranta, kodėl: „Užlipau į viršų, pasiėmiau vaikinus jaunus, kad nereikėtų moterims laipioti. Pasakiau: pabūkit jūs čia. Jos kaip sėdėjo, taip ir sėdėjo. Susimontavom vamzdžius su vaikinais. Išėjau aš kitų grūdų priiminėti. Ir girdžiu – triukšmas“.

Ant grūdų lipti, kai vyksta pakrovimo darbai, – pavojinga, nes susidaro verpetas, kuris ir įtraukė moterį.

„Per atidarytą sklendę, per vamzdį byrėjo grūdai ir darbuotoja kažkokiu būdu buvo įtraukta į susidariusį piltuvą, grimzdo į grūdus ir užduso“, – komentavo Valstybinės darbo inspekcijos vyriausiasis inspektorius Stasys Joneikis.

Kol nubėgau aš tą kelią, tai jau neberadau. Man dar vienas vaikinas padėjo ieškoti. Neberadau.

Antrajai moteriai šiaip ne taip pavyko išsigelbėti ir šauktis pagalbos.

„Kita įsikibo į kopėčias, taip bent jau policijos pareigūnai sakė, ir ji išsilaikė, kad jos neįtrauktų“, – sakė S. Joneikis.

Atskubėję bendradarbiai dar bandė moters ieškoti, tačiau nesėkmingai.

„Kol nubėgau aš tą kelią, tai jau neberadau. Man dar vienas vaikinas padėjo ieškoti. Neberadau“, – kalbėjo sandėlininkas.

Grūduose nuskendusios moters kūną pavyko atrasti tik nupylus dalį grūdų ir atvykus gelbėtojams. Pasak specialistų, moterys pažeidė darbų saugos reikalavimus.

„Tuo metu, kai yra vykdomas iškrovimas, darbų vykdymo zonoje, tam aruode, tiesiogiai prie to piltuvo, žmonės tikrai būti negali. Jeigu reikia kažką pakrapštyt, likučius suvalyt – tik paskui, kai jau nebėra to įtraukimo pavojaus“, – aiškino Valstybinės darbo inspekcijos vyriausiasis inspektorius.

Neatmetama, kad neapgalvotam žingsniui įtakos galėjo turėti alkoholis.

„Kita darbuotoja, kuri liko gyva, lyg 0,6 prom. įpūtė, o sandėlininkas, kuris buvo, prisipažino, kad 1 prom. įpūtė, buvo neblaivus. Apie žuvusiosios kraujo intoksikaciją kol kas duomenų neturime“, – teigė S. Joneikis.

Panašių nelaimių Šiaulių regione būta tik prieš trejus ketverius metus. Vienas nuskendo kraunant žirnius, kitas – iš traukinio vagono iškraunant trąšas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių