Quantcast

Pagaliau: pranešama apie gaisro Alytuje pabaigą – prasideda likvidavimas

Ugniagesiai antradienį praneša apie gaisro padangų perdirbimo gamykloje Alytuje pabaigą, prasideda padarinių likvidavimas.

„Antradienį ugniagesiai pranešė apie gaisro pabaigą. Šiame gaisro gesinimo etape turėtų būti pradėtas gaisro padarinių likvidavimas – išvežamos atliekos, tvarkoma teritorija“, – rašoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

Kaip BNS teigė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Kanapickas, šiuo metu ugniagesiai vandeniu lieja sunkiosios technikos tvarkomas gaisro liekanas, kad sustabdytų smilkimo procesą.

„Penktadienį nebuvo ardymo ir griovimo technikos, o buvo krautuvai, kurie jas kilnojo ir vežiojo į kitas patalpas, o dabar konstrukcijos karpomos ir ardomos, tai yra gaisravietės tvarkymas. Mūsų pajėgų užduotis lieti tas įkaitusias liekanas vandeniu, nes jos rūksta“, – sakė M. Kanapickas.

„Tarkime, mes turime ūkinį pastatą, kuriame sandėliuojami šiaudai arba šienas. Mes užgesiname jį, bet ta degėsių krūva rūksta, todėl reikia viską perkasti ir supilti vandeniu, kad panaikintume tą rūkimą. Tai situacija analogiška ir čia. Gaisras yra užgesintas nuo penktadienio, tik ta gaisravietė alsuoja ir kartais išlenda vienas kitas ugnies židinys“, – pridūrė vienas Lietuvos ugniagesių vadų.

Pasak vidaus reikalų ministrės Ritos Tamašunienės, šiuo metu tariamasi, kur išvežti gaisro atliekas.

Kasime, kol išvešime, koks skirtumas – dešimt ar šimtas tonų.

„Kalbėjom su Ekonomikos ir inovacijų bei Aplinkos apsaugos ministerijų vadovais, paprašėme pagalbos dėl atliekų išvežimo. Šiandien į gaisro vietą nuvyko valstybinės įmonės „Toksika“ atstovai, kurie įvertins situaciją“, – teigia vidaus reikalų ministrė.

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis BNS sakė, kad situacija gerėja, nes atvykusi sunkioji technika pradėjo ardyti ant smilkstančių padangų užkritusias stogo konstrukcijas.

„Situacija gerėja. Visa technika suvažiavusi, viskas tvarkoma. Dūmų mažėja, bet dar reikia kast, dar reikia pilti vandenį – viskas daroma“, – sakė Alytaus vadovas.

Jis teigė, kad kol kas nežinoma, kiek atliekų gali tekti išvežti.

„Dabar atvažiuoja „Toksikos“ specialistai ir jie pasakys, kokia tai nuodinga medžiaga ir kur ją reikia išvežti. Kol kas nenorėčiau spekuliuot skaičiais dėl tų liekanų kiekio. Kasime, kol išvešime, koks skirtumas – dešimt ar šimtas tonų“, – teigė N. Cesiulis.

 

 

Alytuje, padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ praėjusio trečiadienio naktį kilo gaisras, jis penktadienį lokalizuotas.

Nuo gaisro pradžios liepsnas malšina kelios dešimtys ugniagesių iš Alytaus, aplinkinių savivaldybių, taip pat ir iš kitų Lietuvos vietų, jie nuolat keičiasi pamainomis.

Alytuje ir Alytaus rajone paskelbta ekstremali situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

WW

WW portretas
Aciu Dievui, gal jau bus tas baisus zidinys galutinai uzgesintas. Dekui ugniagesiams uz toki atsidavima,gesinant sita baisu gaisra.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių