Quantcast

Ne į tą laiptinę pataikę pareigūnai užkirto kelią nelaimei: išgelbėjo dūmuose skęstantį tėvą ir sūnų

  • Teksto dydis:

Šiaulių policijos pareigūnai, gavę kolegų prašymą atvykti į pagalbą buitiniame konflikte, per skubėjimą užėjo ne į tą laiptinę ir išgelbėjo uždusti galėjusius buto gyventojus.

Visa istorija buvo pasidalinta Šiaulių apskrities policijos „Facebook“ paskyroje.

„Vėlų rugpjūčio 3-osios vakarą Šiaulių policijos Viešosios tvarkos tarnybos pareigūnai Ignas Balčiūnas ir Valentinas Kieliauskas radijo ryšiu išgirdo kolegų prašymą atvykti į pagalbą buitiniame konflikte, kuriame kolegos tuo metu dirbo. Atvažiavę nurodytu adresu, dėl skubėjimo ar, kaip vėliau paaiškės, dėl palankios lemties, pareigūnai atsitiktinai supainiojo daugiabučio namo laiptines – įėjo ne į tą, į kurią kvietė kolegos“, – rašoma pranešime.

 

 

Užėję į ne tą butą pareigūnai pamatė daug tirštų dūmų.

„Ignas su Valentinu turėjo užeiti į butą, esantį pirmame aukšte, tiesiai prieš laiptus. Žinodami, kad bute jų laukia kolegos, pareigūnai nesibeldę ėjo į vidų. Durys buvo neužrakintos, o jas pravėrę pareigūnai išvydo tik akliną tamsą ir daug tirštų dūmų. Tapo aišku, kad pataikė ne į tą butą, tačiau apie tai galvoti nebuvo kada. Įbėgę į vidų pareigūnai sušuko, kviesdami ten galimai esančius žmones, tačiau niekas neatsiliepė. Tada Ignas pamatė kitame kambaryje miegančius vyrą bei mažametį berniuką ir puolė juos žadinti. Spėjusius prisikvėpuoti dūmų, bet šiaip ne taip pabudusius gyventojus pareigūnai nedelsdami išvedė iš buto. Kol Valentinas rūpinosi išvaduotaisiais, Ignas rado nelaimės priežastį – virti paliktus, bet pamirštus ir užsidegusius puodus. Išjungę viryklę ir išvėdinę patalpas pareigūnai sutrikusiems ir situacijoje susigaudyti nespėjusiems buto gyventojams paaiškino, kas įvyko, bei pasiūlė iškviesti medikus, o tada išskubėjo į gretimą laiptinę, kur jų laukė kolegos“, – teigiama įraše.

Lemtinga pareigūnų klaida šį kartą tikriausiai dovanojo žmonėms gyvybę. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių