Quantcast

Mirė alytiškis kolekcionierius K. Tamulevičius

  • Teksto dydis:

Pirmadienį vakare namuose sustojus širdžiai eidamas 66-uosius metus mirė Kęstutis Tamulevičius. Žinia apie netektį pasidalijo radijo stotis FM99 savo „Facebook“ paskyroje.

„Norintys paskutinį kartą atsisveikinti su velioniu galės tai padaryti balandžio 13, ketvirtadienį, laidojimo namuose „Gailestis“, Maironio gatvė 24, Alytuje nuo 12 iki 20 val.“, – rašoma socialiniame tinkle

K. Tamulevičius gimė 1957-aisiais Irkutske, Sibire, tremtinių šeimoje. 1960-aisiais šeima grįžo į Lietuvą, apsigyveno Vilniuje.

Jis mokėsi ekonomikos Vilniaus Universitete, dirbo Finansų ministerijoje, vėliau 1986-ais buvo paskirtas dirbti Alytuje, finansų skyriaus vedėju.

Atgavus nepriklausomybę, aktyviai dalyvavo politinėje veikloje, buvo išrinktas pirmosios Alytaus miesto tarybos nariu, buvo vienas Lietuvos tautinio olimpinio komiteto steigėjų. Senojoje Varėnoje vystė verslą, valdė viešbutį ir restoraną, devyniasdešimtaisiais organizavo dailės plenerus. Ilgus metus dėstė ekonomikos pagrindus Alytaus kolegijoje. Ne vienerius metus jo balsas skambėjo ir FM99 eteryje.

Pastaruoju metu rašė tinklaraštį „Alytaus Laikas“, buvo aktyvus Alytaus kolekcininkų klubo narys, organizavo parodas, rašė ir sudarinėjo knygas, ypatingai domėjosi ir kolekcionavo su konstitucijomis susijusius eksponatus. FM99 eteryje laidos su K. Tamulevičiumi  „Praeitis tarp mūsų“ pažindino klausytojus su istorija netradiciškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ragus

Beliackas

Beliackas portretas
Kas jis kolekcionavo ? Magnetukus ant šaldytuvo ? Apie ką straipsnis ?

gaila

gaila portretas
doze
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių