Quantcast

Lemtingas ilgasis savaitgalis: Sarių ežere rastas senolio kūnas

Karštą ilgąjį savaitgalį iš ežerų Ignalinos ir Švenčionių rajonuose ištraukti dviejų nuskendusių vyrų kūnai. Vieno jų kūnas rastas trylikos metrų gylyje.

Šeštadienio vakarą, po 18 val., gautas pranešimas, kad Švenčionių rajone esančiame Petruškų kaime, Sarių ežere, nuskendo 72 metų vyras.

Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD), atvykę gelbėtojai skenduolį rado už 20 metrų nuo kranto, trylikos metrų gylyje.

„Toje vietoje jau ne pirmas skenduolis randamas“, – BNS sakė departamento atstovė Sonata Kukienė.

Dar vieno skenduolio kūnas rastas pirmadienį Ignalinos rajone, Čižiūnų kaime esančiame Dysnų ežere.

36 metų vyras dar penktadienį paniro į vandenį ir daugiau neišnėrė. Tądien buvo išžvalgyti 2 ha ežero ploto paviršiaus, skenduolis nerastas. Dėl tamsaus paros meto paieška nutraukta.

Paskendusio žmogaus gelbėtojai ieškojo visą savaitgalį, vienąkart buvo išžvalgytas 200 kvadratinių metrų plotas trijų metrų gylyje. Taip pat buvo išžvalgyta devyni kvadratiniai kilometrai paviršutinio ežero ploto, tada skenduolis nebuvo rastas.

Pirmadienį atvykę ugniagesiai gelbėtojai išžvalgė ežero paviršių ir melduose, už trijų kilometrų nuo kranto, rado skenduolio kūną.

Šiemet vien ugniagesiai iš vandens ištraukė daugiau 70 paskendusių žmonių, iš jų du vaikus, dar 24 gyventojai buvo išgelbėti.

Birželio mėnesį iš vandens telkinių ugniagesiai gelbėtojai ištraukė penkiolika skenduolių, o liepos mėnesį – 24, t. y. vasaros laikotarpiu iš vandens telkinių ištraukta 54 proc. visų nuskendusių žmonių.

Daugiausia žmonių šiemet nuskendo Kauno (šešiolika gyventojų) ir Vilniaus (dvylika) apskrityse. Vyrų iš vandens telkinių ištraukta penkis kartus daugiau nei moterų (iš vandens telkinių ištraukti 53 vyrai), nuskendusiųjų amžiaus vidurkis – 54 metai.

Penkerių metų atliktų gelbėjimo darbų vandenyje statistikos duomenimis, vidutiniškai per vasarą ugniagesiams gelbėtojams iš vandens telkinių tenka ištraukti 56 skenduolius, iš jų keturiolika – rugpjūčio mėnesį.

Todėl PAGD įspėja gyventojus būti ypač atsargius prie vandens telkinių: nesimaudyti nežinomose, nuošaliose vietose, ypač išgėrus alkoholinių gėrimų.

„Saugiau pasirinkti paplūdimį arba vietą, kur maudosi daugiau žmonių ir budi gelbėtojai, taip pat prašoma nepalikti prie vandens be priežiūros mažamečių vaikų“, – ragina ugniagesiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių