Quantcast

Išminuotojai Radviliškio rajone aptiko 2,7 tūkst. artilerijos sviedinių

  • Teksto dydis:

Radviliškio rajone, Linkaičių kaime, veikiančio karinio padalinio teritorijoje išminuotojai aptiko daugiau kaip 2,7 tūkst. artilerijos sviedinių.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, 20mm artilerijos sviediniai buvo rasti trečiadienį, apie 10 valandą, teritorijoje įvestas planas „Skydas“.

Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono Sprogmenų neutralizavimo kuopos vadas kapitonas Kazimiras Bogdanas BNS sakė, kad šaudmenys buvo rasti atliekant planinius teritorijos valymo darbus.

„Teritorijoje planuojami nauji infrastruktūros darbai ir prieš tuos darbus ji yra patikrinama“, – sakė K. Bogdanas.

Pasak jo, Linkaičių kaime dar tarpukariu veikė pagrindinės Lietuvos šaudmenų ir artilerijos dirbtuvės, vėliau teritoriją perėmė sovietai, o Lietuvai vėl atgavus nepriklausomybę šioje vietoje veikia Ginkluotės depas, čia saugomi šaudmenys ir sprogmenys.

Išminuotojai šįkart šaudmenis rado užkastus maždaug dviejų metrų gylyje. Anot K. Bogdano, sovietų gamybos artilerijos sviedinius greičiausiai paliko okupacinė kariuomenė.

„Dviejų centimetrų skersmens šoviniai, kai kurie iš jų ne vien šarvamušiai, tačiau ir skeveldriniai, kurie turi sprogdiklius“, –  pasakojo Sprogmenų neutralizavimo kuopos vadas.

K. Bogdano teigimu, šaudmenų būklė juos leido transportuoti, tad sviediniai sėkmingai buvo sunaikinti Stelmokų karjere.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai portretas
Dar neteko girderi 20 mm sviediniu gal ten soviniai stnbaus kalibro
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių