Quantcast

Gaisras akimirksniu apvertė gyvenimus: liko ne tik be namų – ant rankų ir mamos netekusi mažylė

Praėjusį sekmadienį Alytaus rajone esančiame name įsiplieskė gaisras. Nelaimė neišdildomai paženklino dviejų šeimų gyvenimus – jie neteko ne tik namų – žuvo jauna moteris, be mamos liko trys vaikai. Vis dar šoko ištikti nukentėjusieji savo ateities planus – atstatyti būstą atiduoda į geros valios žmonių rankas.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams apie lemtingąją gegužės 23-iąją sutikusi papasakoti giminaitė Ieva sakė, kad nelaimė, dėl kurios kilo gaisras įvyko galimai sprogus dujų balionui.

„Viskas įvyko labai staigiai – užsiliepsnojo namas. Viduje tuo metu buvo namo šeimininkės brolis, mano pusbrolis, ir jo sužadėtinė. Jis bandė ją išgelbėti, bet dėl per stiprios ugnies to padaryti negalėjo – moteris žuvo gaisre, o pusbrolis smarkiai apdegė, dabar yra gydomas ligoninėje. Iš pradžių jo būklė buvo sunki, bet, mano žiniomis, po truputį gerėja“, – atviravo Ieva.

Kalbėdama apie įvykius iki nelaimingo atsitikimo, pašnekovė pasakojo, kad į namą Alytaus rajone, Užupių kaime, jos pusseserės šeima, grįžusi iš užsienio, buvo atsikrausčiusi visai neseniai – gegužės pradžioje. O praėjusį sekmadienį pas ją su sužadėtine svečiavosi pusbrolis. Įvykus tragiškai nelaimei, kaip minėta, jiedu buvo namo viduje, o visi kiti, tarp jų ir vaikai, liko saugūs, nes tuo metu laiką leido lauke.

Nors reaguota žaibiškai – į pagalbą atskubėjus ne tik ugniagesiams, bet ir kaimynams, namas ir visi jame buvę daiktai sudegė visiškai. „Pusseserė liko tik su tais drabužiais, kuriuos buvo apsivilkusi. Dar išliko vaiko vežimėlis ir automobilis – visa kita sudegė. Našlaičiais tapo trys vaikai – žuvusios moters keturiolikmetis sūnus bei aštuonerių metų mergaitė iš ankstesnių santykių ir jos bei mano pusbrolio vos dviejų mėnesių dukrytė. Šiuo metu tiek namų netekusi mano pusseserė su savo vaikais, tiek pusbrolio dukrytė glaudžiasi pas seserį“, – atviravo pašnekovė.

Reikės laiko, kol jie apsipras su šia situacija ir galės pradėti lipdyti savo gyvenimus iš naujo.

Ieva graudinosi pasakodama, kad pirmąją pagalbos ranką nelaimės ištiktiems jos artimiesiems ištiesė Užupių kaimo bendruomenės žmonės – padėjo surinkti pačius būtiniausius daiktus.

„Mano pusseserei ir pusbroliui vis dar labai sunku netekus ne tik namų, bet ir artimosios. Tai – neapsakomas jausmas, lydimas streso ir patirto šoko, nes gyvenimai apsivertė akimirksniu. Manau, kad reikės laiko, kol jie apsipras su šia situacija ir galės pradėti lipdyti savo gyvenimus iš naujo“, – jautriai kalbėjo Ieva.

Moteris tarstelėjo, kad šeimai šiuo metu itin reikalinga finansinė geros valios žmonių parama, kad ateityje būtų galima atstatyti sudegusį būstą. Užupių kaimo bendruomenės savanoriai jau surengė talką ir šalina namo griuvėsius.

Kaip portale skelbta anksčiau, pranešimas apie gaisrą Alytaus rajone, Užupių kaime, buvo gautas gegužės 23 dieną 12.35 val. Jo metu žuvo 1984 m. gimusi moteris, o 1988-aisaiis gimęs vyras dėl nudegimų paguldytas į ligoninę. Pirminiais duomenimis, gaisras kilo sprogus dujų balionui. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.


Norintys ir galintys padėti nelaimės ištiktai šeimai gali tai padaryti:

Bankas: „Swedbank“

Sąskaitos nr.: LT807300010167916092

Paramos gavėjas: Užupių kaimo bendruomenė

Mokėjimo paskirtis: auka



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kol kas vaikučiams drabužėlių pakanka, daug gerų žmonių paaukojo. Esam visiems žmonėms dėkingi už rūpestį ir pagalbą (rašo nukentėjusios šeimininkės teta). Rinkome pagal duot sąrašą - ko pirmiausia reikia. Kol sudegusio namo šeimininkė neturi pastovios gyvenamos vietos, nenorim apkrauti daiktais (ji glaudžiasi pas savo sesę). Mažajai, kuri liko be mamos (jos tėtis guli ligoninėje), globoja teta. Jai taip pat paaukota drabužėlių. Rinkimą drabužių vaikiškų pristabdėm. Palauksim kol surinksim iš tų žmonių, su kuriais esame sutarę. Dar kartą dėkoju, kas rašote ir siūlote materialinę pagalbą.

Diktatoriai...

Diktatoriai... portretas
Jei artimųjų vaikams neliko, priglausiu... Tik, kas iš reptiloidu atiduos... Pradžiai per mėsmalę permals, suluolinšs, tik tuomet kaip norma tai pateiks...

Anonimas

Anonimas portretas
skambinkite patys Užupio bendruomenei ir siūlykite, nes atsiras tokių, kurie pasinaudos jūsų pasiūlymais...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių