Quantcast

Užsiliepsnojusi eglutė vos nepražudė trijų vaikų: aiškėja, kad gaisrą galėjo sukelti triušis

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Alytaus ugniagesiai gaisre išgelbėjo du mažamečius vaikus ir juos prižiūrėjusią paauglę. Aiškėja, kad nelaimę greičiausiai sukėlė namuose augintas triušis.

Šeštadienį 11.13 val. buvo gautas pranešimas apie Alytuje, Žuvinto g. esančiame daugiabutyje kilusį gaisrą. Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai buvo informuoti, kad viduje gali būti vaikų.

„Įėję į vidų ugniagesiai rado beveik sudegusią plastikinę eglutę. Du mažamečius vaikus prižiūrėjusi paauglė mergaitė kartu su jais buvo išėjusi į kitą kambarį. Butas skendėjo dūmuose. Vaikus iškėlėme per balkoną. Jiems prireikė medikų pagalbos, nes mažyliai buvo prisikvėpavę dūmų“, – pasakoja šį gaisrą gesinusios pamainos vadas Modestas Kazlauskas.

Vaikus iškėlėme per balkoną. Jiems prireikė medikų pagalbos, nes mažyliai buvo prisikvėpavę dūmų.

Tėvai buvo išvykę apsipirkti. Vaikus prižiūrėjo nepilnametė giminaitė. Bute dūmų detektoriaus nebuvo.

Šiuo metu vyksta gaisro tyrimas. Pasak M. Kazlausko, viena iš daugelio priežasčių, dėl kurios galėjo įsiplieksti toks gaisras – trumpas elektros jungimasis, kurį sukėlė triušis.

Pasak su vaikais buvusius mergaitės, pastarasis labai mėgo tupėti po eglute. Triušiai žinomi kaip augintiniai, kurie mėgsta graužti laidus.

M. Kazlauskas pataria, išeinant iš kambario ar paliekant namus, visada išjungti kalėdines lemputes. Tai gali padėti išvengti gaisro.

Ir, žinoma, būtinai įsirengti dūmų detektorių, kuris garsiniu signalu informuotų apie gresiantį pavojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai ka dabar

Tai ka dabar portretas
reikia istriusti uz tai? Triusi,ar tuos triusiamylius?

Ela

Ela portretas
Negi vaikai nejautė dūmų ir , kodėl neišėjo iš namų? Jiems viską nuosekliai reikia aiškinti...gerai, kad laiminga pabaiga .

išvada

išvada portretas
neatsakingumas absoliutus - neturėti dūmų detektoriaus ir graužikui leisti graužti laidus....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių