Quantcast

Du neteisėtų migrantų vaikai išvežti į reanimaciją – kaukėti žmonės Baltarusijoje jiems davė tablečių

Du sieną su Baltarusija Varėnos rajone kirtusių neteisėtų migrantų vaikai išvežti į Alytaus ligoninės reanimaciją, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pasak VSAT, mažamečiai į ligoninės reanimaciją išgabenti iš Kabelių užkardos, po to, kai ketvirtadienio rytą neteisėtai kirto sieną su tėvais. Tėvai pareigūnams tvirtino, kad prieš kertant sieną vaikams buvo duota tablečių, kad jie būtų ramesni.

Anot kartu buvusių suaugusiųjų liudijimo, tablečių vaikams davė prieš pereinant sieną migrantų grupę Baltarusijoje atlydėję kaukėti asmenys.

Ketvirtadienį ryte Kabelių užkardos pasieniečiai Varėnos rajone sulaikė ką tik sieną iš Baltarusijos neteisėtai kirtusius migrantus, pirminiais duomenimis – 11 Irako ir keturis čečėnų tautybės Rusijos piliečius.

 

 

„Visi užsieniečiai iškart buvo pristatyti į užkardą. Vos atvykus, suaugusieji kreipėsi į pasieniečius, nes sunerimo dėl savo vaikų būklės. Du mažamečiai atrodė itin vangūs, negalėjo bendrauti. Kabelių pasieniečiai iškart iškvietė greitąją pagalbą. Atvykę medikai mažamečius skubiai išgabeno į Alytaus ligoninę, kur jie atsidūrė reanimacijoje“, – teigia VSAT.

Vos atvykus, suaugusieji kreipėsi į pasieniečius, nes sunerimo dėl savo vaikų būklės.

Tarnybos teigimu, šiuo metu vaikų būklė stabilizuota, jų gyvybėms grėsmės nėra.

Vaikų tėvai pasieniečiams papasakojo, kad prieš kertant sieną juos iš Baltarusijos gilumos atvedę kaukėti asmenys abiem mažamečiams esą davė po dvi tabletes. Tuomet visa grupė įėjusi į Lietuvą. Tabletės esą buvo duotos tam, kad sienos pažeidimo metu mažamečiai būtų ramesni ir neteisėtas perėjimas į Lietuvą būtų sklandesnis.

Asociatyvi M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Dar vieną tabletę kaukėti asmenys davė tėvams, jei jos prireiktų ateityje judant Lietuvos gilumoje. Šį, įtariama, vaistą VSAT pareigūnai perdavė medikams, kad šie žinotų apie galimai sugirdytų medikamentų išvaizdą ir sudėtį.

Lietuva pastaraisiais mėnesiais susiduria su ženkliai išaugusia neteisėta migracija, iš viso šiemet per Baltarusiją į šalį jau bandė patekti daugiau nei 2,3 tūkst. nelegalių migrantų. Lietuvos pareigūnai vadina išaugusią migraciją organizuota kaimyninės šalies režimo akcija prieš Lietuvą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Kada pagaliau ramiai gyvensime be negrų???

pensininkė

pensininkė portretas
ši valdžia pati neišmintingiausia per visus nepriklausomybės metus greičiau versti ją iš valdžios rinkti naują ir bandyti taikytis su kaimynais kitaip bus kaip Ukrainoje, nes to prašomės patys /ne žmonės o valdžia dėl savo pasipūtimo / šiuo metu valdžia sprendžia du klausimus covido skiepai ir nelegalai daugiau niekas jiems nerūpi

lapei

lapei portretas
Tikinčių provokacijomis žmonių kiek tik nori. Aš netikiu.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių