Quantcast

Diena po gaisro: „Akropolis“ savo žaizdų lankytojams neatvėrė

Įžengus per centrinį „Akropolio“ įėjimą, antradieninio gaisro – nė ženklo. Kaip visada blizga grindų plytelės ir kvepia švaros priemonėmis.

Tačiau nuo įėjimo pasukus kairiau ir žengiant ledo arenos link, ima justi dūmų kvapas. Tiesa, jis visai nestiprus ir galbūt nė neužuostum, jei nežinotum apie gaisrą. Arba suuostum, kad kažkas lyg ir ne taip, tačiau įvardyti kas, būtų sunku.

Ledo arenoje kaip visada sukasi čiuožikai, tačiau iškart už jos išvysti, kad gaisras nuslinko užmarštin tikrai ne visiems.

„Jau greitai čia bus atsinaujinęs „Hanabi Fusion“ restoranas“, - skelbia japonų restorano vitriną paslėpusi uždanga. Už jos – pats darbų įkarštis. Pro širmą karts nuo karto išlenda dėžėmis nešini darbuotojai. Išgabenti yra ką - šalia „Čili Kinijos“ restorano, kuriame ir kilo gaisras, įsikūrusi japonų virtuvė buvo smarkiai užlieta vandeniu.

Nors ant restorano slenksčio numestas skuduras, iš jo išėję darbuotojai koridoriuje palieka baltus pėdsakus. Pripėduotos visos „Habani Fusion“ prieigos.

Prie ledo arenos įkurta restorano zona su staleliais ir stiklinėmis pertvaromis irgi nukentėjo – išdužo keletas stiklų. Tačiau greitai padėtis turėtų būti atitaisyta – keli vyriškiai atliko langų matavimus.  

Pati „Čili Kinija“ irgi slepiasi – ji iš visų pusių aptverta kiautu, pranešančiu, kad „Jau greitai čia atsidarys atsinaujinęs restoranas.“

Nuo vandens, suveikus priešgaisrinei signalizacijai, nukentėjo ir salonas „Nail Bar“. Tačiau trečiadienį jis jau dirbo pilnu pajėgumu.

Batų parduotuvei „Step Top“ pasisekė kur kas mažiau. „Atsiprašome, dėl techninių kliūčių nedirbame“ – tokia lentelė, pakabinta ant užvertų durų, pasitinka „Akropolio“ lankytojus.

Pažiūrėjus į parduotuvės vidų matosi sukrautos drėgnos sulankstytos dėžės. Pardavėjos intensyviai dirba prie kasų.

Priešais „Step Top“ įsikūrusios kitos batų parduotuvės konsultantė pasidžiaugė, kad vandens jos darbo vietai beveik nekliuvo.

„Tačiau kaimynai smarkiai nukentėjo ir šiandien skaičiuoja nuostolius. Vanduo užliejo „Step Top“ sandėlį. Permirko ne tik batai, bet ir rankinės“, - pasakojo mergina ir prisipažino, kad gaisro neišsigando – būta daugiau dūmų nei ugnies. 

Tuo gali įsitikinti ir visi „Akropolio“ lankytojai, kurių trečiadienio vidurdienį prekybos centre tikrai netrūko. Tiems, kurie atvyko genami smalsumo, kad pažiūrėtų į gaisro padarinius, teko nusivilti. Iš esmės viskas, kas galėtų būti negražu, kruopščiai uždangstyta. Savo nesėkmėmis „Akropolis“ viešai nesidalija.   


Šiame straipsnyje: Akropolisgaisraspc akropolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių