Quantcast

Aiškėja, kodėl apvirto autobusas su Ukrainos pabėgėliais

  • Teksto dydis:

Pasvalio rajone prie Saločių nuo magistralinio kelio nuvažiavo ir į griovį vertėsi pilnas Ukrainos pabėgėlių autobusas, vežęs daugiausia moteris ir vaikus į Taliną, praneša LNK.

Minutė vaizdo, kurią dronu nufilmavo iš apvirtusio autobuso išsivadavęs berniukas, kartu su mama ir kitais ukrainiečiais bėgęs nuo karo ir patekęs į avariją, rodo vaiko sugebėjimą nesutrikti ir veikti. Ekstremalios situacijos ukrainiečiams labiau tapusios kasdienybe nei išimtimi.

„Gyvi, ačiū Dievui. Visa šeima važiavo. Duktė neįgali, su išsėtine skleroze, vos vaikšto. Ir štai tokia nelaimė atsitiko. Bėgome nuo karo ir patekome į avariją“, – pasakojo karo pabėgėlė iš Ukrainos Olia.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Iš Lenkijos į Estiją karo pabėgėliai važiavo suomio vairuojamu autobusu, kuris pagal planą turėjo pasiekti Taliną, paskui keltu Helsinkį.

Iš daugiau kaip 50 važiavusių – beveik vien moterys ir vaikai.

„Vyrai kariauja, gina mus“, – pasakojo pabėgėlė Aliona.

Pabėgėlių autobusas vertėsi 6 val. ryto, kai dauguma keleivių miegojo. Tas vaikus bent jau kažkiek apsaugojo nuo streso.

Ir štai tokia nelaimė atsitiko. Bėgome nuo karo ir patekome į avariją.

Moterys ukrainietės stebuklu laikė mažiausią keliautoją – vos aštuonių mėnesių kūdikį, kuris irgi nesusižalojo.

„Miegojo ant manęs, kai autobusas vertėsi. Jis miegojo ant manęs, ir mes taip nukritome. Stebuklingai, tikrai stebuklingai išgelbėjau kūdikį“, – kalbėjo karo pabėgėlė Svetlana.

Į ligoninę iš pradžių išvežta daugiau kaip dešimt keleivių, tarp kurių ir vaikai. Popiet suteikus pagalbą, dauguma grąžinti laukti kelionės tęsinio.

„Visos šalys užpildytos, tiek Vokietija, tiek Austrija. Gavome pasiūlymą važiuoti į Suomiją ir pasiryžome, nors ten labai toli. Matote, kas su mumis atsitiko... Bet pragyvenom ir tai, ačiū Dievui“, – šnekėjo pabėgėlė Alla.

Stop kadras

Dėl stuburo traumos gydytis Panevėžyje palikta viena moteris. Keli jos artimieji panoro nutraukti kelionę ir laukti ligonės.

„Kompanijai, kuri vežė iš Suomijos, pasiūlėme Pasvalio autobusų parko du nedidelius autobusiukus, kad visus žmones galėtų nuvežti iki Talino. O paskui – keltas ir Helsinkis“, –  tvirtino Pasvalio rajono meras Gintautas Gegužinskas.

Pirminiais duomenimis, čia bus vairuotojo kaltė, gal truputį prisnūdo.

Suomis vairuotojas liko sveikas, avarijos aplinkybių nekomentavo.

Anot policijos, iš dalies reikia džiaugtis, kad tuo metu magistralė buvo tuščia, antraip į priešingą juostą išvažiavęs ir kelią skersai kirtęs autobusas galėjo kaktomuša susidurti.

„Pirminiais duomenimis, čia bus vairuotojo kaltė, gal truputį prisnūdo. Bet tiksliai teigti negalime“, – komentavo Pasvalio rajono policijos vadovas Einis Kudžma.

Kelionė nuo Lenkijos truko maždaug tris valandas, neaišku, kaip vairuotojas buvo pailsėjęs.

„Vairuotojo niekas nesutrukdė. Jis negali apibūdinti, kas jam sutrukdė. Greičiausiai tiesiog migtelėjo“, – aiškino transporto saugos vyriausiasis inspektorius Romas Vyšniauskas.

Pirmas apvirtusį pabėgėlių autobusą pamatė ukrainietis vietos ūkininkas. Jis padėjo ugniagesiams daužyti langus, gelbėti moteris bei vaikus. Magistralė kurį laiką buvo uždaryta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Citata: ... kuris irgi nesusižalojo. ?????????

Hansas

Hansas portretas
deja ruskis dabar viso pasaulio bėdq!

Anonimas

Anonimas portretas
Zinoma kalti ruskiai, jeigu ne jie- nereiketu moterims ir vaikams begti is savo salies ir namu . Ksi buna prakeikti agresoriai
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių