Quantcast

Teismas: panevėžietis pagrįstai pripažintas kaltu dėl sunkiai sužaloto motociklininko

  • Teksto dydis:

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) atmetė automobilio vairuotojo skundą ir paliko galioti antros instancijos teismo sprendimą, kuriuo jis pripažintas kaltu dėl sunkiai sužaloto motociklininko.

Kaip trečiadienį pranešė prokuratūra, LAT teisėjų kolegija pritarė apeliacinės instancijos teismo išvadai, kad nebuvo jokios objektyvios priežasties, trukdžiusios Š. B. pamatyti iš priekio atvažiuojantį motociklą ir įvertinti galimybę saugiai atlikti posūkio manevrą.

Praėjusių metų birželį apkaltinamuoju nuosprendžiu Panevėžio apygardos teismas Š. B. skyrė 10 tūkst. eurų dydžio baudą. Iš draudimo bendrovės, kurioje nuteistasis buvo apsidraudęs civilinės atsakomybės draudimu, nukentėjusiesiems buvo priteista 18 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Šį nuosprendį nuteistasis Š. B. apskundė, tačiau LAT jo skundą atmetė.

Avarijos kaltininkui taip pat papildomai teks apmokėti nukentėjusiojo išlaidas advokatui kasaciniame procese.

Avarija Panevėžyje, Smėlynės gatvėje, įvyko 2020-ųjų birželio pabaigoje. Sukdamas į Respublikinės Panevėžio ligoninės teritoriją ir darydamas kairįjį posūkį, automobilis „Volvo“ užkirto kelią priešpriešais tiesiai Smėlynės gatve važiuojančiam motociklo „Kawasaki“ vairuotojui. Motociklininkas staiga stabdė, griuvo ir trenkėsi į automobilio šoną.

Per avariją buvo sunkiai sužalotas motociklu važiavęs panevėžietis. Jaunam vyrui teko ilgai gydytis, tačiau sužalojimų pasekmes jis jaus visą gyvenimą. Ekspertai pripažino, kad jam padarytas sunkus sveikatos sutrikdymas.

Tyrimą atliko Panevėžio miesto ir rajono policijos tyrėjai, jį organizavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Paulius Jasiukaitis.

Kaltinimai sukėlus šią avariją buvo pareikšti lengvojo automobilio vairuotojui, 31 metų panevėžiečiui Š. B. Vyras teigė, kad prieš pradėdamas posūkio manevrą, priešpriešais atvažiuojančio motociklininko nematė, o kai jį pamatė, buvo jau per vėlu, įvyko susidūrimas.

Bylą išnagrinėjęs Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmų teisėjas 2021 metų gruodį paskelbtu nuosprendžiu kaltinamąjį Š. B. išteisino. Teismas tuomet konstatavo, kad byloje nėra pakankamai įrodymų „Volvo“ vairuotojo kaltei pagrįsti, o dėl avarijos daugiausia kaltas paties motociklininko neatsargus elgesys.

Nuosprendį apskundė prokuroras ir nukentėjusieji – pats motociklininkas ir jo sutuoktinė.

Panevėžio apygardos teismas, iš naujo atlikęs įrodymų tyrimą šioje byloje, jų apeliacinius skundus patenkino, panaikindamas žemesnės instancijos teismo nuosprendį.

Apeliacinės instancijos teismas nustatė, kad automobilio „Volvo“ vairuotojas dėl nusikalstamo nerūpestingumo pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus ir sukėlė avariją, per kurią buvo sunkiai sužalotas motociklo vairuotojas. Pagrindinės liudytojos parodymus, kuriais rėmėsi kaltinamąjį išteisinęs pirmos instancijos teismas, Panevėžio apygardos teismas įvertino kritiškai ir atmetė kaip keliančius abejonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Apie motociklininkus

Apie motociklininkus portretas
Vienas jau išgarsėjo kaip policininkas tarnybiniu motociklu išvežiojęs narkotikus į prokurorų ir profesorių iš MRU namus. Kitas yra kur 12 tūkst eurų algis per mėnesį gaunančiai Bandžiulienei surenka kyšius grynaisiais, kad iš stambaus masto narkodilerių padarytų nekaltus ir parengtų eiliniam šou zelenskį ar Nauvsėda su šūdbergiu.. Nu supraskit, su motociklu lengviau ur greičiau organizuoti smulkią ligistiką pagal principą už prekę atsiskaityk grynais ir iškart. Prekė būna ir merga nepilnametė, kartais jau nudėvėta kelių milijonų klientų ir po to vežama su dokumentais kad ukrainietė į kinų restoraną - ten bus išfarširuota ir įdaryta vietoje čia pat Vipniuje užaugintas skėriais ir musių lervomis. Elito puotai. Kaip žinia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių