Quantcast

V.Romanovas: streso atsikračiusi komanda gali daug pasiekti

Dar prieš pirmojo Europos krepšinio čempionato etapo rungtynes su ispanais sakiau, kad svarbiausias Lietuvos rinktinės trenerių darbas – įsijausti į žaidėjų psichologinę būseną ir padėti jiems atsikratyti streso, kuris lydi sportininkus prieš kiekvieną dvikovą su stipriais varžovais.

Vien reikalavimas nugalėti ir net už tai siūlomos premijos prieš svarbų mačą tiktai stingdo sportininkus. Tai žinau iš savo patirties.

Per tą dvikovą Lietuvos krepšininkams taip ir nepavyko atsikratyti įtampos, tik ispanai žaidė atsipalaidavę ir todėl lengvai iškovojo pergalę. Tačiau per rungtynes su Serbijos komanda vaizdas aikštėje buvo visai kitoks: lietuviai žaidė lyg ant sparnų.

Nors ne visi mūsų krepšininkai iš karto išvengė streso, gera žaidėjų rotacija ir nusiteikimas kovai padėjo jiems sužaisti fantastiškas rungtynes Lietuvos rinktinės istorijoje.

Šios rungtynės labai skyrėsi nuo vokiečių ir Europos čempionų titulą ginančių ispanų akistatos. Jie žaidė taškas į tašką, tačiau tik imitavo kovą, o iš tikrųjų gudriai taupė jėgas likusioms rungtynėms. Vokietijos rinktinėje daugiausiai žaidė  vos 6 žaidėjai, o Ispanijos – vos 6,5.

Jeigu mūsų treneriai sugebės saikingai nuteikti ir suvienyti komandą, o žaidėjai padės vieni kitiems aikštėje, pamatysime įspūdingą dvikovą ir su Prancūzijos rinktine, kurioje yra ir ryškių NBA žvaigždžių.

Nors Lietuvos rinktinei stinga Lino Kleizos, joje vis labiau atsiskleidžia talentingas jaunimas. Mantas Kalnietis, Martynas Pocius ir Jonas Valančiūnas žaidžia ne tik efektingai, bet ir nevengia imtis lyderių vaidmens. Tai didelė paspirtis komandai, siekiančiai didelių tikslų šiame čempionate.


Šiame straipsnyje: Romanovasrinktinėkrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

gerbeja

gerbeja portretas
Volodia , ar pasveikinote T. Barsti su gimtadieniu ?

jo

jo  portretas
Gerai pakalbeta, jo , gerai , pavare

pritariu

pritariu portretas
Teisingai pasake, puikus reportazas.
VISI KOMENTARAI 40

Galerijos

Daugiau straipsnių