Quantcast

Nacionalinėje krepšinio lygoje rungtyniaujanti mergina - nesustabdoma

Oficialus Nacionalinės moterų krepšinio lygos (NMKL) puslapis internete pristato septynioliktos pirmenybių savaitės apžvalgą.

Lygoje ir toliau nepralaimi B grupės lyderė Vilniaus „KM-LKC“ komanda, o stipriausiųjų komandų A grupėje pirmaujančios ekipos ir vėl apsikeitė pozicijomis.

Geriausia komanda. „Jonava“ (14-3). Praėjusią savaitę ši komanda iškovojo galimai svarbiausią pergalę sezone. Po laimėjimo išvykos rungtynėse su Vilniaus BC „Tiketa“ (61:56) jonaviškės sugrįžo į A grupės lyderių zoną, kuri pasibaigus reguliariam sezonui garantuotų tiesioginį kelialapį į NMKL finalo ketvertą.

Reikia pripažinti ir tai, kad šiose rungtynėse „Tiketa“ kone atidavė svarbią pergalę „Jonavos“ krepšininkėms. Vilnietės savo aikštelėje nesugebėjo realizuoti net 21 baudos metimo (11/32; 34%).

Taip nepasisekus atakuoti nuo elementariausios pozicijos krepšinio aikštelėje, „Tiketos“ neišgelbėjo ir užtikrintai laimėta kova dėl atšokusių kamuolių (61-45).

Tiesa, vilnietės yra sužaidusios vieneriomis rungtynėmis mažiau, nei dviem laimėjimais daugiau turinčios A grupės lyderės („LKC-Kaunas“ ir „Jonava“), todėl visi šansai kilti aukščiau - vis dar pačios „Tiketos“ rankose.

Netikėtumas. KK „Patriotės“ (8-8). Nors kurčiųjų krepšinio mokyklos atstovės antrajame NMKL etape kol kas neiškovojo nei vienos pergalės, praėjusią savaitę iki sensacijos trūko nedaug.

Tiesa, pergalės „Patriotės“ ir vėl nepasiekė, bet pasistengė dar kartą smarkiai krestelti NMKL gigantą. Jos savo aikštelėje tik po atkaklios kovos 64:67 nusileido pirmenybių lyderei ir favoritei „LKC-Kauno“ ekipai.

Pastaroji, skirtingai nei kitos pripažintos NMKL lyderės, Vilniaus BC „Tiketa“ ir „Jonava“, šį sezoną su „Patriočių“ ekipa sunkiai tvarkosi jau ne pirmą kartą. Sausio 19 dieną pirmojo etapo rungtynėse „LKC-Kauno“ ekipa būtent šiai komandai netikėtai nusileido 63:64.

Žvaigždė. Karolina Aidukaitė. Kai prieš dvi savaites Vilniaus KM-LKC gynėja sulaukė tokio paties pripažinimo, tada Aidukaitės sėkmę pavadinome netikėtu blykstelėjimu. Dabar tai panašiau į tendenciją.

Pirmoje sezono dalyje šešiolikmetė slėpėsi ryškiame komandos draugių šešėlyje, o jos asmeninė statistika ypatingo įspūdžio nekėlė. Štai antrajame NMKL etape Aidukaitė tapo kone pagrindine priežastimi, dėl ko KM-LKC laimėjo ketverias rungtynes iš eilės ir tvirtai įsitaisė B grupės viršūnėje.

Praėjusią savaitę į Biržų „SM-Biržų duonos“ krepšį Aidukaitė įsūdė 23 taškus, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 6, perėmė 4 kamuolius, surinko 26 naudingumo balus, o jos vedina komanda namuose 80:56 iškovojo dar vieną užtikrintą pergalę.

Lieka tik vienas klausimas - kaip pačiai Aidukaitei seksis tvarkytis su staiga užvirtusia lyderės našta? Štai dabar būsimos varžovės jau labai gerai žino - Karolinos galimybės nėra lygios dar prieš mėnesį demonstruotam žaidimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių