Quantcast

Tiriant nužudymą, atskleistas kitas nusikaltimas

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ruslanas Ušinskas baigė ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu bei šaudmenimis ir bylą su kaltinamuoju aktu praėjusią savaitę perdavė nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Šis nusikaltimas buvo atskleistas, tiriant šiuo metu teisme jau baigiamą nagrinėti didžiulį rezonansą visuomenėje sukėlusią bylą dėl verslininko nužudymo praėjusių metų lapkričio 20 d.

Tada nustatyta, kad statybų verslu užsiiminėjęs vyras buvo nužudytas Klaipėdos rajone, jį pasmaugiant. Jo automobilis vėliau buvo sudegintas. Nusikaltėliai tai pat pagrobė vertingų daiktų bei nužudytojo elektroninę banko kortelę, kuria nesėkmingai bandė pasinaudoti.

Aiškinantis šio labai sunkaus nusikaltimo detales, įvairiose uostamiesčio vietose pareigūnai atliko keletą kratų. Vienos iš jų metu 2007 m. gruodžio 29 d. viename iš Mogiliovo g. butų buvo rastas nelegaliai laikomas fabrikinės gamybos graižtvinis šautuvas bei 99 vienetai 5,6 mm kalibro šovinių.

Nustačius, kad šie ginklai nėra susiję su verslininko nužudymu, prokuroras tyrimą išskyrė į atskirą ir jį baigė, surašydamas kaltinamąjį aktą dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu ir šaudmenimis. Įtarimai dėl to pateikti buto, kuriame rastas ginklas, šeimininkui, anksčiau nė karto neteistam 54 metų aukštąjį išsilavinimą turinčiam klaipėdiečiui.

„Nors įtariamasis teigia ginklą ir šovinius aptikęs savo mirusio tėvo sodyboje ir juos laikęs namuose, ketindamas savo malonumui laisvalaikiu pašaudyti, bet to niekada nedaręs, visgi įstatymas šiuos veiksmus - nelegalaus ginklo ir šovinių laikymą - traktuoja kaip nusikalstamus, kurie užtraukia atsakomybę pagal Baudžiamojo kodekso 253 str. 1 d.", - sako Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Jevgenijus  Michailovskis.

Įtariamajam gresia areštas arba laivės atėmimas iki 5 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių