Quantcast

Siūloma branginti automobilių stovėjimą pajūryje

 

Ateinančią vasarą už automobilių stovėjimą pajūrio zonoje poilsiautojams gali tekti mokėti dvigubai brangiau. Siūloma rinkliavą litą už dvi valandas pakeisti litu už valandą.

Klaipėdos savivaldybės Transporto tarnybos vedėjo Rimanto Mockaus teigimu, dabar galiojanti rinkliava yra per maža. Nedidelis mokestis skatino transporto srautus, o ne juos ribojo.

„Į paplūdimį atvykę vairuotojai galėjo būti užtikrinti, kad sumokėję litą gaus vietą aikštelėje. Pasitaikydavo dienų, kai aikštelės būdavo perpildytos. Pajūrį irgi reikia saugoti“, - tvirtino R.Mockus.

Tokiam siūlymui įtakos turėjo ir tai, kad ateinančiais metais II Melnragėje, automobilių stovėjimo aikštelė sumažės, dėl čia prasidėsiančių gyvenamųjų namų statybų.

Taip pat siūloma rinkliavą už automobilių stovėjimą pajūryje rinkti ne nuo birželio1 iki rugpjūčio 31 dienos, o nuo gegužės 1 iki rugsėjo 30 dienos - tol, kol tęsiasi prekybos pajūryje sezonas.

Siūloma supaprastinti ir mėnesinių abonementų papildymo tvarką. Šiuo metu tai galima padaryti tik miesto savivaldybėje. R.Mockus tvirtino, jog dabartinė tvarka yra nepatogi, biurokratizuota.

Siūloma, kad mėnesinius mašinų statymo abonementus būtų galima papildyti internetu, mobiliuoju telefonu, spaudos kioskuose, įstaigoje „Klaipėdos keleivinis transportas“, naudojantis elektroninio bilieto sistema.

Norintiems prasitęsti abonementą reikėtų vieną kartą užsiregistruoti minėtoje įstaigoje. Jiems būtų išduodamas specialus lipdukas. Vėliau užtektų jį pildyti vienu iš išvardintų būdų.

„Tvarka būtų kur kas paprastesnė. Žmonėms nereikėtų teikti prašymų, ilgai laukti“, - dėstė R.Mockus.

Rinkti mokestį už automobilių stovėjimą siūloma leisti ir kontrolieriams. Tokį siūlymą nuspręsta įtraukti po to, kai mieste du stovos skaitikliai buvo sugadinti nepataisomai. Be to, iš gyventojų sulaukta nusiskundimų, kad kai kuriuose vietose aparatai stovi per toli.

„Naujų skaitiklių įsigijimui reikalingos didelės investicijos. Pigiau samdyti žmogų“, - aiškino R.Mockus.

Dėl siūlomų pakeitimų galutinį žodį tars miesto taryba.


Šiame straipsnyje: parkomatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių