Quantcast

Pralaimėjus rinkimus iš Seimo - ieškoti darbo

Į naujos kadencijos Seimą neišrinkti dabartiniai parlamentarai klaipėdiečiai neslėpė nusivylimo rinkėjų pasirinkimu ir yra priversti kurti naujus ateities planus. Šiltą kėdę paliksiantys vyrai svarsto ir apie nuosavą verslą, ir apie emigraciją.

Kompensacija nesidomėjo

Su Seimu maždaug po mėnesio tikrai bus priversti atsisveikinti du klaipėdiečiai: Evaldas Jurkevičius ir Andrius Burba.

Abu jie parlamentaro mandato naujai kadencijai siekė Baltijos vienmandatėje rinkimų apygardoje, tačiau į antrąjį turą nepateko.

„Esu jaunas žmogus, todėl dirbsiu ir toliau, juk į pensiją man dar ne laikas. Gal kursiu savo verslą, o gal sulauksiu kokių įdomių darbo pasiūlymų“, – vylėsi E.Jurkevičius.

Seimo statute numatyta, kad naujai kadencijai neperrinkti parlamentarai turi teisę gauti išeitinę kompensaciją. Šiuo metu išmokos dydis, atsižvelgiant į išbūtų kadencijų skaičių, svyruoja nuo 4 iki 6 mėnesio atlyginimų. Šiuo metu Seimo narys per mėnesį gauna 6,9 tūkst. litų neatskaičius mokesčių.

„Tiesą sakant, net nesidomėjau, kokia išeitinė kompensacija man priklauso. Pirmiausia reikia ataušti nuo keistų rinkimų rezultatų. Kodėl jie keisti? Dar kartą įsitikinau, kad kuo daugiau dirbi, tuo mažiau tave vertina“, – nusivylimo neslėpė E.Jurkevičius.

Prižiūrės pirmagimį

Tokiomis pat nuotaikomis šiomis dienomis gyvena dvejus metus Seime dirbantis, tačiau į jį neperrinktas Andrius Burba. „Žmonėms reikia ne darbų, o pažadų“, – rinkimų rezultatus komentavo seimūnas.

Paklaustas, ką jis veiks, kai po mėnesio teks palikti Seimo nario kėdę, A.Burba teigė, jog pirmiausia pailsės, nes per rinkimų kampaniją atidavė labai daug jėgų.

„Be to, su žmona laukiamės pirmagimio, todėl šeimai reikia daug mano dėmesio. Galbūt išeisiu tėvystės atostogų, o vėliau pradėsiu dirbti. Niekada gyvenime darbo neieškojau, jis pats mane surasdavo“, – ligšioline laime pasidžiaugė parlamentaras.

Tačiau jis negalėjo išsivaduoti ir iš juodų minčių, kurios net paskatino svarstyti apie emigraciją. „Esu sau pažadėjęs, kad jei tam tikri politikai po rinkimų užims svarbius postus, pasitrauksiu ne tik iš politikų, bet galbūt ir iš Lietuvos, nes jos lauka juodas ketverių metų laikotarpis. Žmonės patys kalti, kad taip pasirinko, bet bus tragedija“, – prognozavo A.Burba.

Klaipėdiečių sumažės

Šią kadenciją Seime dirbo septyni klaipėdiečiai. E.Jurkevičius ir A.Burba parlamente po mėnesio nebedirbs, o vietą jame jau pirmajame rinkimų ture užsitikrino Agnė Bilotaitė, Irena Šiaulienė ir Eligijus Masiulis.

Naglis Puteikis ir Pranas Žeimys pateko į antrąjį rinkimų turą Danės ir Pajūrio vienmandatėse apygardose.

Jei jiems ir antrajame ture pavyktų pelnyti rinkėjų pasitikėjimą, naujos kadencijos Seime dirbtų šeši politikai, nes į jį Liberalų sąjūdžio sąraše išrinktas ir klaipėdietis Eugenijus Gentvilas. Tačiau jis dar nėra patvirtinęs, kad neatsisakys parlamentaro mandato.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rimas

rimas portretas
tai ir yra tragedija,kai jusu neliks gal truputi pageres

rinkeja

rinkeja portretas
Sekmes Evaldai, balsavome uz jus ir nusivyleme, kad nepatekote i seima. Dar karta sekmes

JUSTAS

JUSTAS portretas
JURKEVICIAU, prisijunkite prie VAICEKAUSKIENES, SIMASIAUS, CERNIAUSKO, KUODYTES, CAPLIKO. Jie saviem padeda, o tu tai esi jiems savas.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių