Quantcast

„Klaipėdos naftoje“ - nedidelis gaisras

Trečiadienį bendrovėje „Klaipėdos nafta“ tvarkant valymo įrenginių rezervuarą kilo gaisras, kurį įmonės ugniagesiai užgesino patys.

Apie dešimtą ryto Melnragėje virš bendrovės „Klaipėdos nafta“ pakilo tamsių dūmų debesis. Tačiau gaisras neišplito, apie įvykį nepranešta net miesto ugniagesiams.

„Įvyko incidentas. Remontavome valymo rezervuarą. Jis buvo išvalytas, paruoštas darbui. Remontas jau artėjo prie pabaigos. Žmonės dirbo jau apie valandą, didžioji dalis darbų jau buvo atlikta, liko paskutinis. Darbininkams pjaunant garo gyvatuką, greičiausiai nuo žiežirbos, užsidegė į jį anksčiau per trūkio vietą patekę naftos produktai. Jie buvo pasklidę kokius 5 ar 6 kvadratinius metrus ir užsidegė. Rezervuaras buvo visiškai tuščias, išvalytas, jokių degių dujų koncentracijų jame nebuvo. Tad galinga mūsų priešgaisrinė technika, budėjusi šalia, viską užgesino gal per minutę“, - incidentą komentavo bendrovės „Klaipėdos nafta“ gamybos direktorius Gediminas Vitkauskas.

Pasak direktoriaus, naftos terminale vykdant ugnies darbus vidinėse ar išorinėse erdvėse, visada budi bendrovės ugniagesiai. Taip buvo ir šį kartą.

„Tikimybė, kad kils gaisras visada yra. Darome išvadas. Greičiausiai kitą kartą reikės dar labiau pasiruošti galimiems panašiems incidentams. Galbūt užpilti putomis. Patys užgesinome ir jau pamiršome šį įvykį“, - tikino G.Vitkauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių