Quantcast

Klaipėdoje užfiksuotas šilumos rekordas

Paskutinę kovo dieną uostamiestyje ir pamaryje užfiksuoti pirmieji šiais metais šilumos rekordai.

Trečiadienį termometro stulpeliai Klaipėdoje buvo šoktelėję iki 18 laipsnių šilumos. Kiek šilčiau buvo Palangoje ir Šilutėje - iki plius 19.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klaipėdos skyriaus viršininkas Lionginas Pakštys patvirtino, kad vakarykštė diena užfiksuota kaip šilčiausia šiais metais.

Pasak sinoptiko, šis vienadienis šilumos pliūpsnis tik patvirtino, kad klimatas keičiasi. Tačiau taip staiga pakilusios oro temperatūros L.Pakštys neprilygino sensacijai.

"Kovo ir balandžio mėnesiais kasmet būna, kad temperatūra pašokinėja aukštyn žemyn. Be to, didesnė šiluma ilgiau neužsibuvo. Šiluma plūstelėjo nuo Prancūzijos ir Vokietijos, susidarius tam tikroms aplinkybėms", - aiškino viršininkas.

Tačiau L.Pakštys sutiko neprisimenąs, kad kovo pabaigoje termometro stulpelis būtų šoktelėjęs taip aukštai. Dažniau pirmoji pavasarinė šiluma plūsteli jau balandį.

Beje, trečiadienio vakaras buvo kur kas šiltesnis nei diena.   Nurimus vėjui, galėjo susidaryti toks įspūdis, patvirtino sinoptikas. Dieną pasimėgauti rekordine šiluma trukdė stipresnis vėjas bei iš žemės dar neįšėjęs žiemos įšalas.


Šiame straipsnyje: orai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių