Quantcast

Vairavęs girtas prokuroras neteko pareigų

  • Teksto dydis:

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pasirašė įsakymą, kuriuo iš pareigų atleido Klaipėdos apygardos prokuratūros Tauragės apylinkės prokuratūros prokurorą Eduardą Builisovą. Toks sprendimas priimtas susipažinus su baigto tarnybinio patikrinimo išvada ir teikimu dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo.

Tarnybinio patikrinimo išvadoje konstatuota, kad prokuroras E. Builisovas, būdamas valstybės pareigūnu – prokuroru, sausio 15 d. apie 17 val. vairavo asmeninį lengvąjį automobilį būdamas neblaivus. Paėmus vairuotojo kraujo mėginį buvo nustatyta 2.04 promilės etilo alkoholio koncentracija. Tokiu poelgiu E. Builisovas pažemino prokuroro vardą, sulaužė prokuroro duotą priesaiką Lietuvos valstybei, pažeidė Lietuvos Respublikos prokuratūros įstatymą ir šiurkščiai pažeidė Lietuvos Respublikos prokurorų etikos kodekse nurodytus pagrindinius prokurorų profesinės veiklos principus. Teikime dėl nuobaudos skyrimo E. Builisovui pasiūlyta skirti tarnybinę nuobaudą – atleidimą iš tarnybos.

Generalinis prokuroras E. Pašilis pritarė tarnybinio patikrinimo išvadai ir teikimui atleisti E. Builisovą iš prokuroro pareigų.​

​E. Builisovo atžvilgiu taip pat buvo atliktas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 281 straipsnio 7 dalį – kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas. Baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu sausio 30 dieną perduota Klaipėdos apygardos teismui, ją nagrinės 3 teisėjų kolegija.

Baudžiamojo kodekso 281 str. 7 d. nustatyta, kad už vairavimą kelių transporto priemonės apsvaigus nuo alkoholio, kai jo koncentracija kraujyje viršija 1,5 promilės, asmuo baudžiamas bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ačiu Dievui

ačiu Dievui portretas
vis vienu banditu ant Lietuvos maziau

zenonas išpriekulis

zenonas išpriekulis portretas
Kuo jis begalės dirbti, kokiu advokatu, jeigu galva nupjauta per pečius. Manau mums žmonėms galimai buvo geras, Kurie prokurorai dirba prieš mus, tokių neišmeta? Matote kur gyvename, jau žurnalistai bijo pasirašyti. Parašo, kad tai skelbia Klaipėda. ...

Aris

Aris portretas
Menka bėda, dabar garantuotai pradės dirbti advokatu. Reikia kad už prasižengimus atleistieji bent jau kurį laiką negalėtų dirbti jokiu teisininku.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių