Quantcast

Vaikų tvirkinimu kaltinamam žinomam klaipėdiečiui vengiant posėdžių kreiptasi į medikus

  • Teksto dydis:

Į teismo posėdžius dėl ligos daugiau kaip metus neatvykstant vaikų tvirkinimu kaltinamam klaipėdiečiui Viktorui Usovui, proceso vilkinimą įtariantis teismas nusprendė kreiptis į medikus, kad šie pateiktų asmens sveikatos istorijos duomenis.

Ketvirtadienį Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose turėjo būti tęsiamas V. Usovo bylos nagrinėjimas.

V. Usovas kaltinamas lytinės aistros tenkinimu su jaunesniais negu 16 metų asmenimis ir nepilnamečiais už atlygį, tvirkinimu, grasinimu nužudyti, vaiko įtraukimu į girtavimą ir nugirdymu.

Į teismo posėdį ketvirtadienį atvyko ir prokurorė, ir V. Usovui atstovaujantis advokatas, tačiau pats kaltinamasis, anot teismo, prieš pat posėdį pranešė, kad dėl ligos atvykti negalės ir šiandien lankysis pas medikus.

„Šiandien gautas pranešimas, kad dėl ligos negali dalyvauti“, – BNS sakė teismo atstovė Monika Vismantė.

Anot jos, teismas šios bylos nagrinėjimo ėmėsi 2019 metų rugpjūtį.

„Pažymas dėl ligos jis teikia nuo 2021 metų birželio iki dabar. Greičiausiai bus skirta teismo medicininė ekspertizė nustatyti, ar dėl tos ligos jis tikrai negali dalyvauti teisiamuosiuose posėdžiuose“, – sakė M. Vismantė.

Pažymas dėl ligos jis teikia nuo 2021 metų birželio iki dabar. Greičiausiai bus skirta teismo medicininė ekspertizė nustatyti, ar dėl tos ligos jis tikrai negali dalyvauti teisiamuosiuose posėdžiuose.

Anot jos, ketvirtadienį teisėjas kreipėsi į sveikatos įstaigas, kad šios išduotų su V. Usovu susijusias asmens sveikatos istorijas.

„Teisėjas gavęs visus tuos sveikatos duomenis priims nutartį dėl ekspetizės skyrimo. Dabar bus laukiama kol dokumentai ateis“, – teigė atstovė.

Anot M. Vismantės, bylos nagrinėjimas jau ėjo pabaigos link, buvo likę apklausti patį kaltinamąjį V. Usovą, išklausyti šalių prašymus bei papildymus, tačiau teismo posėdžiai daugiau nei metus nevyksta dėl kaltinamojo ligų.

Nustačius, kad asmuo vilkina bylos nagrinėjimą, anot M. Vismantės, gali būti skiriamas atvesdinimas, baudos.

„Gali būti imtasi kitų procesinių sprendimų, jei vengia atvykti piktybiškai“, – sakė atstovė.

Artimiausias posėdis turėtų vykti kitų metų sausio 30 dieną.

Įtariama, kad V. Usovas 2013–2018 metais tvirkino mažamečius ir nepilnamečius berniukus. Nusikaltimai, kaip įtariama, dažniausiai vykdavo atokiau Klaipėdos miesto – rajone arba kitose šalies vietovėse, pasiskolintuose arba išnuomotose automobiliuose.

2018 metų pavasarį sulaikytas V. Usovas buvo atsidūręs už grotų, vėliau jam skirta švelnesnė kardomoji priemonė.

Įtariama, kad vaikų namų auklėtiniai ar vaikai iš normalių šeimų galimai jo lytinę aistrą tenkindavo už atlygį – alkoholį, cigaretes, pinigus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pilietis

pilietis portretas
BRUDAS-SUSIRGO11kodel nesirgo kai....

matomai kalejime nesedi todel ,

matomai kalejime nesedi todel , portretas
kad ne tik pedofilas tenkina savo aistras , bet aprupina mazameciais aukomis ir savo teisejus su advokatais...

Ela

Ela portretas
Na ir brūdas ...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių