Quantcast

Vaiką brakonieriauti mokiusiam žeberklininkui teks gerokai paploninti piniginę

  • Teksto dydis:

Vaiką brakonieriauti mokęs žeberklininkas turės sumokėti per 2 tūkst. eurų – brakonieriui skirtos baudos, jis įpareigotas atlyginti ir gamtai padarytą žalą.

Kaip ketvirtadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas, Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai antradienį Kretingos rajone surengė pasalą ir nustatė žeberklininką. Neteisėtos žvejybos procesą stebėjo ir pažeidėjo vaikas.

„Netoleruotina, kad naudotis tokiais drastiškais ir brutaliais įrankiais mokomi net vaikai. Telieka viltis, kad panašūs atvejai nepasikartos. Kartu dar kartą pabrėžiu – mes nuoširdžiai dėkojame žmonėms, suvokiantiems, kokią žalą daro brakonieriai ir jų naudojami įrankiai“, – teigia Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.

Netoleruotina, kad naudotis tokiais drastiškais ir brutaliais įrankiais mokomi net vaikai.

Aplinkosaugininkai, surinkę informaciją, kelias dienas žeberklininko tykojo prie vandens telkinio Kretingos rajone. Taip pat neteisėti veiksmai buvo fiksuojami vaizdo kameromis.

Išanalizavę filmuotą medžiagą, pareigūnai nustatė, kad asmuo, besinaudojantis žeberklu, su savo mažamečiu vaiku upelyje užfiksuotas tris kartus.

Vieną kartą asmuo nudūrė šlakį, kiti du kartai buvo nesėkmingi.

Aplinkosaugininkai taip pat apieškojo asmens sodybą ir ūkinėse patalpose rado du žeberklus.

Pažeidėjui už neteisėtą žvejybą surašyti trys administracinio nusižengimo protokolai, taip pat gresia administracinė nuobauda iki 900 eurų.

Už draudžiamus žvejybos įrankius, kuriuos Klaipėdos aplinkosaugininkai iškart paėmė, gresia bauda iki 200 eurų, be to, reikės atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą – 970 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių