Quantcast

Vagišių sugebėjimai stebina: lempų ropštasi į stulpus

Žvejybos uosto rajone vagys nugvelbė šviestuvus nuo apšvietimo stulpų. Naikupės gatvės gyventojai piktinasi, kad vėlyvą rudenį pėsčiųjų taku jiems tenka žingsniuoti visiškoje tamsoje.

Pėsčiųjų takas eina pro Užimtumo tarnybos pastatą.

"Šiuo taku daugybė miestiečių pasiekia darbą, vaikai keliauja į "Gilijos" pradinę mokyklą ir Vydūno gimnaziją. Pati rytais šiuo taku einu su dukra, tikrai jaučiamės nesaugiai. Šviestuvai užgeso dar spalį, bet iki šiol nėra suremontuoti", – piktinosi Žvejybos uosto rajono gyventoja.

Spėju, kažkas, vilkėdamas darbo rūbus, drąsiai atėjo, pasistatė kopėčias ir įlipo.

Paaiškėjo, kad penkis šviestuvus spalio pabaigoje nuniokojo vagišiai. Ilgapirščiai sugebėjo įsliuogti į stulpus ir nuplėšti šviesos diodų lempas.

"Nežinau, kokia nauda, nes tokio šviestuvo neparduosi ir nepanaudosi. Lempų laikikliai liko, o pačius šviestuvus pasiėmė. Matyti, kad kelis varžus atsuko atsuktuvu, o replių neturėjo, tad laidus tiesiog nuplėšė", – sakė įmonės "Gatvių apšvietimas" Apšvietimo valdymo skyriaus vadovas Dainius Petrauskas.

"Gatvių apšvietimo" specialistai įtaria, kad vagys į stulpus turėjo ropštis vidury dienos.

"Reikėjo, kad įtampos nebūtų. O jos nėra dieną, kai šviestuvai nedega. Spėju, kažkas, vilkėdamas darbo rūbus, drąsiai atėjo, pasistatė kopėčias ir įlipo. Kas ten supras – mūsų įmonės darbininkas krapštosi prie šviestuvo ar kažkas svetimas", – kalbėjo D. Petrauskas.

Įmonės vadovai parašė pareiškimą policijai. Dėl vagystės – apie 2 tūkst. eurų nuostolis.

"Šiuos šviestuvus pirkome 2017 m. Tuomet jie dar brangiai kainavo, už vieną mokėta po 400 eurų. Pernai prie Nidos gatvės 40 namo keturis šviestuvus vagišiai nugvelbė per savaitę. Panašu, kad čia jau toks rajonas. Vagysčių pasitaiko", – pabrėžė įmonės atstovas.

Pavogtus šviestuvus ketinama sutvarkyti iki Kalėdų.

"Per pandemiją ypač sunku su užsakymų įvykdymu. Šie šviestuvai pagaminti Italijoje, tad tenka laukti 6–7 savaites, kol atgabena", – patikino D. Petrauskas.

Kartu su šiais šviestuvais Naikupės gatvėje bus įrengtas apšvietimas dar keliose šio rajono vietose.

Šviestuvai atsiras tarp Minijos gatvės 133 ir 137 namų. Bus apšviestas kiemas tarp Nidos 46 ir 48 bei Sulupės gatvės 18 ir 20 namų.

"Tikrai buvo gyventojų prašymų įrengti čia apšvietimą. Manome, kad iki švenčių darbai bus baigti", – vylėsi D. Petrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buduliams

buduliams portretas
daugelis matė kaip vogė,bet tylėjo prisišikę į kelnes.O dabar piktinasi

anonimui

anonimui portretas
Nuotrauka iš tos vietos kur dingo net stulpas be šviestuvo nepažįstate Klaipėdos gerbiamasis,

Anonimas

Anonimas portretas
nuknis0 Naikupes gatveje o nuotrauka kokia ? Gedminu gatves !!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių