Quantcast

Už plėšimą ir nužudymą – 15 metų laisvės atėmimo bausmė

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apygardos teismas dešimt kartų teistam, prieš du mėnesius iš laisvės atėmimo vietos išleistam ir naują nusikaltimą padariusiam jaunam vyrui skyrė didesnę nei įstatymo sankcijoje numatytas bausmės vidurkis.

Kretingiškiui buvo pareikšti kaltinimai apiplėšus ir dėl savanaudiškų paskatų nužudžius nepažįstamą vyrą

Bylos duomenimis, kaltinamasis nukentėjusiojo gyvenamojoje vietoje lankėsi su bičiuliu. Po pavartoto smurto kaltinamasis pagrobė nukentėjusiojo rūbuose rastus 25 eurus ir iš įvykio vietos pasišalino.

Kaltinamasis savo kaltę pripažino iš dalies ir teigė, kad gynėsi nuo jam už gerklės griebusio nukentėjusiojo.

Bylą išnagrinėjęs apygardos teismas konstatavo, jog kaltinamojo kaltė yra visiškai įrodyta byloje surinktais ir teisme ištirtais įrodymais, o nukentėjusiojo mirties priežastis buvo būtent kaltinamojo smūgiais padaryti sužalojimai ir nuo jų kilusios komplikacijos – kraujavimas į virškinamąjį traktą ir uždusimas.

Nužudymas padarytas veikiant netiesiogine tyčia, t. y. kaltinamasis nenorėjo nukentėjusiojo mirties ir nebuvo tuo suinteresuotas, tai jis proceso metu ne kartą akcentavo, tačiau jis nieko nedarė, kad tokie padariniai nekiltų.

Konstatuojant kaltinamojo kaltę dėl plėšimo – 25 eurų, rastų nukentėjusiojo kelnėse, paėmimo, remtasi tiesiogiai įvykį mačiusios liudytojos parodymais.

Skirdamas bausmę teismas pažymėjo, jog kaltinamojo atsakomybę lengvinančių aplinkybių nenustatyta.

Nukentėjusieji byloje - nužudytojo sesuo ir tėvai - buvo pareiškę civilinius ieškinius ir prašė priteisti iš kaltinamojo kiekvienam po 20 000 eurų neturtinės žalos atlyginimą ir 3 271 eurą turtinės žalos atlyginimą. Teismas ieškinius patenkino iš dalies ir priteisė visą turtinės žalos atlyginimą ir 10 000 eurų neturtinės žalos atlyginimo nužudytojo seseriai ir po 15 000 eurų neturtinės žalos atlyginimo tėvams.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kada sugrazins mirties bausme?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių