Quantcast

Už netinkamą COVID-19 valdymą Jūros šventėje buvusiam vadovui L. Galiniui skirta bauda

  • Teksto dydis:

Koronaviruso pandemijos valdymo reikalavimų per 2021-ųjų Jūros šventę nepaisiusiam buvusiam viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ vadovui Liutaurui Galiniui Klaipėdos apygardos teismas ketvirtadienį paliko žemesnės instancijos teismo skirtą 1500 eurų baudą.

L. Galinis buvo nubaustas už tai, kad savo veiksmais sukėlė pavojų tuometės šventės metu plisti COVID-19.

„Liutauras Galinis galėjo ir privalėjo numatyti bei įvertinti galimas tokio tyčinio neveikimo pasekmes, kilsiančias žmonių sveikatai ir gyvybei, todėl turi prisiimti neigiamus tokio savo abejingo elgesio padarinius. Dar labiau švelninti administracinę atsakomybę pagrindo nėra“, – ketvirtadienį paskelbė teismas.

Anot teismo, nors asmuo pirmą kartą padarė tokį administracinį nusižengimą žmonių sveikatai ir gyvybei, tačiau nėra pagrindo jam inkriminuotos veikos vertinti kaip atsitiktinės.

Teismo vertinimu, šioje situacijoje L. Galinis veikė kaip įmonės vadovas, taigi turėjo teisę ir pareigą būti itin atidus ir laikytis teisės aktais nustatytų reikalavimų. Tačiau teismas neįžvelgė organizavimo sprendimams pritarusios Klaipėdos savivaldybės atsakomybės už tai.

„L. Galinis organizavo šventę, į kurią kiekvienais metais plūsta žmonės iš visos Lietuvos ir net užsienio šalių. Aplinkybė, jog jis šventę organizavo konsultuodamasis ir su Klaipėdos miesto savivaldybe, kuri, apelianto teigimu, pritarė visiems organizaciniams sprendimams, nereiškia, kad už jo padarytą administracinį nusižengimą atsakomybėn kartu su juo turi būti patrauktas ir juridinis asmuo – savivaldybė“, – rašoma nutartyje.

Pasak teismo, sąlygos plisti virusui šventėje buvo itin palankios, nes žiūrovų masė nebuvo valdoma taip, kaip tai numatė galiojantys sprendimai.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) pernai birželį buvusį vadovą nubaudė 3750 eurų bauda už tai, kad šis nesilaikė koronaviruso valdymui numatytų priemonių. Anot NVSC, koncertams skirta erdvė nebuvo padalinta į sektorius ir žiūrovų srautai nebuvo valdomi taip, kad jie nesusikirstų. Šventės metu buvo organizuojami renginiai, kurie truko ilgiau kaip 2 valandas, į koncertus nebuvo vykdoma registracija.

L. Galinis jam skirtą baudą buvo apskundęs Klaipėdos apylinkės teismui, ją teismas lapkričio pabaigoje sumažino iki 1500 eurų, nusprendęs, kad buvęs vadovas buvo nubaustas per griežtai.

Apylinkės teismas motyvavo, kad Lietuvos statistikos departamento duomenimis 2021 metų liepos 23-25 dienomis, kai vyko Jūros šventė, naujų užsikrėtimų COVID-19 liga 100 tūkst. gyventojų rodiklis Klaipėdos mieste buvo 178-195, kai tuo pačiu laikotarpiu Lietuvoje šis rodiklis siekė 57-66.

L. Galinis viešajai įstaigai vadovavo tris mėnesius – nuo 2021 metų birželio vidurio iki rugpjūčio pabaigos.

Viešajai įstaigai „Klaipėdos šventės“ vadovavusiam buvusiam prezidento patarėjui L. Galiniui prieš teismą teks stoti ir dėl įtarimų kyšininkavimu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, L. Galinis, pasinaudodamas savo įgaliojimais ir kita tikėtina įtaka, susitarė priimti ir priėmė ne mažesnį kaip tūkstančio eurų kyšį.

Už tai vieno verslininko atstovaujamoms ir susijusioms bendrovėms turėjo būti sudarytos išskirtinės sąlygos dalyvauti bei laimėti 2021 metų Jūros šventės renginiams skirtos įrangos ir paslaugų įsigijimo viešuosius pirkimus. Bendra šių sutarčių vertė – daugiau kaip 47 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kapeikos čia

Kapeikos čia portretas
Jėzau, nerašykit, apie tas "Jūros šventės", vadovus, s, organizatorius... Vagis, atsiprašau,. Kam... šventės, o kam ir pajamos vissam gyvenimui . Kaip tam žiobriui", nusėdusiam" akvariume

CIPAS

CIPAS portretas
REIKEJO SUVARYTI I GYVULIU UKIS IR UZRAKINTI TADA BUTU VISKAS GERAI DURNIU LAIVAS TADA VADOVAVO O BAUDE NEKALTUS ZMONES

Klpd.

Klpd. portretas
Sakau, jei būt pagavę vagiant šventei skirtus pinigus - tai taip, o čia mat kažkada buvusio sušikto kovido nesuvaldė..Na tikrai kad mūsų teisėsauga tai teisėsauga iš didžiosios raidės:D)
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių