Quantcast

Už neteisėtą nuosavybės teisės atkūrimą į žemę – bausmės

  • Teksto dydis:

Plungės apylinkės teismo Kretingos rūmai paskelbė nuosprendį byloje, kurioje dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo ir dokumento klastojimo kalta pripažino buvusią Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) prie Žemės ūkio ministerijos Kretingos skyriaus vyresniąją specialistę J. A. Teismas taip pat kaltais dėl sukčiavimo ir dokumentų klastojimo pripažino ir du jos bendrininkus, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo, jam vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Klaipėdos apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Dalia Stonienė.

Teismas nuteistajai NŽT Kretingos skyriaus specialistei už inkriminuotas nusikalstamas veikas skyrė dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui. Moteriai taip pat atimta teisė dirbti valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens pareigas dvejus metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Nuteistosios bendrininkams skirtos dvejų metų laisvės atėmimo bausmės – R. Š. atidedant tam pačiam laikotarpiui, o R. J. atidėjimo nenumatant. Teismas šiems nuteistiesiems taikė baudžiamojo poveikio priemonę – turto konfiskaciją – iš abiejų nuteistųjų bendrininkų konfiskuota po daugiau nei 32 tūkst. eurų į valstybės biudžetą.

Pirmosios instancijos teismas, išnagrinėjęs STT Klaipėdos valdybos pareigūnų surinktus įrodymus, konstatavo, kad nuteistieji neteisėtai atkūrė nuosavybės teises į buvusio savininko iki nacionalizacijos valdytą žemę Kretingos rajone. Konstatuota, kad tokiu būdu apgaule buvo įgytas svetimas Lietuvos Respublikos valstybei priklausantis turtas – 59,49 ha valstybės išperkamos žemės, 10,88 ha miško ir 9,63 ha vandens telkinio, kurių bendra vertė viršijo 32 tūkst. eurų. Ši neteisėtai užvaldyta žemė perduota valstybės nuosavybėn.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu jo

Nu jo portretas
Plungė tai "ašaros"... kada Kauną patikrins????

Anonimas

Anonimas portretas
specialistę J. A.?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių