Quantcast

Už karo prievolės vengimą jaunuoliui skirta 20 parų arešto lygtinai

  • Teksto dydis:

Privalomosios karo tarnybos vengęs ir dėl to suklastojęs dokumentą vaikinas nubaustas 20 parų arešto, bausmės vykdymą atidedant trims mėnesiams.

Jis taip pat įpareigotas bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu dirbti.

Klaipėdos apylinkės teismas ketvirtadienį pranešė, kad 23 metų jaunuolis nuteistas už tai, kad būdamas karo prievolininku, tyčia, vengdamas šaukimo į privalomąją karo tarnybą, be pateisinamų priežasčių neatvyko nurodytu adresu, elektroniniu paštu pateikė suklastotą dokumentą ir taip nevykdė karo prievolininko pareigų.

Bylos duomenimis, E. A. pirmą šaukimą privalomąją karo tarnybą gavo, kai dar buvo studentas. Netrukus po to nepavykus suderinti mokslo ir darbo, vaikinas studijas metė.

Kai jau nebestudijuojant jį pernai sausį vėl pašaukė į karo tarnybą, jaunuolis kompiuteryje esančia „Photoshop“ programa pakeitė turimo dokumento datas ir taip suklastojo pažymas apie savo studijas bei pateikė jas Karo prievolės tarnybai.

Tą patį jis padarė ir šių metų sausį.

Anot teismo, vaikinas dėl savo poelgio gailėjosi, žadėjo, kai gaus šaukimą, eiti tikrintis sveikatą ir vykdyti karo prievolę.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tat

Tat portretas
Profesija pasirenka žmogus pagal pašaukima. O kodėl kariomenė yra prr prievarta. Nu ne kiekvienas gi nori imt ginklą i rankas ir buti kaip dabar dažnai sako patrankos miesa.

Kopūstas.

Kopūstas. portretas
Nežinau kaip ir išsireikšti, pats tarnavau ir atitarnavau. Bet už ką tie jaunuoliai turi tarnaut, ką jiems lietuva tokio gero davė ar padarė jog jis priverstinai eitų tarnaut??? Gi čia gaunasi priverstinis jaunuolių įkalinimas prieš jų pačių valią. Turėtų būti europietiški standartai ir egzistuoti tik savanorystė.

dėdė Ignas

dėdė Ignas portretas
Pasiųsti tokį į Ukrainą drąsos pasisemti.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių