Quantcast

Už grotų laiką leidžiantis kalinys „nuomodavo“ ir „parduodavo“ svetimus butus

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities policija ketvirtadienį pranešė apie baigtą ikiteisminį tyrimą, kuriame dešimtimi sukčiavimo epizodų yra kaltinamas šiuo metu Marijampolės pataisos namuose bausmę jau atliekantis vyras.

Bylos duomenimis, 1989-aisiais gimęs nuteistasis nukopijuodavo nekilnojamojo turto nuomos ir pardavimo portaluose esančius skelbimus ir nuotraukas, o tuomet sukurdavo naujus skelbimus apie neva Vilniuje ir Klaipėdoje nuomojamus butus.

Skelbimais susidomėję asmenys sukčiui pervesdavo buto rezervacijai ar nuomai skirtas įvairias pinigus sumas. Pasak policijos, vyras jiems aiškindavo, kad pinigus reikia pervesti notarui, buto savininkui, dukrai, žmonai, agentui ir kitiems asmenims.

Apgaulė išaiškėdavo tik tuomet, kai žmonės sutartu laiku atvykdavo apžiūrėti butų ir nebegalėdavo su nuomotoju susisiekti.

Policijos teigimu, nuo pernai birželio iki šių metų balandžio, taip iš dešimties žmonių buvo išviliota iš viso 3,4 tūkst. eurų. Nukentėjusieji prarado nuo 200 iki 640 eurų.

Po keturis tokius nusikaltimus padaryta Vilniuje ir Klaipėdoje, po vieną – Šiauliuose bei Kretingoje.

Anksčiau ne kartą už vagystes, plėšimą, nesunkų kūno sužalojimą ir kitus nusikaltimus teistas vyras sukčiavimus tyrusiems Kretingos policijos pareigūnams savo kaltę pripažino ir teigė veikęs vienas.

Kaltinamajam gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Аš

Аš portretas
Pas mane tik vienas klausimas. Gal tai ir kvailas, gal ko aš tai nesuprantu ir nežinau. Tai va, kodėl kalėjime sėdintys gali naudotis internetu???

Kvailių

Kvailių portretas
daugiau nei protingų pasaulyje,to

va

va portretas
Išsigimėlio "intelektas" - šėtono genai. Artėja jų galas.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių