Quantcast

Uostamiestyje už gyvūnų šėrimą atsiperkama baudomis

Netikėta staigmena įmynus į išmatų krūvą, kurios keturkojų savininkai tarsi nepastebi, jau seniai siutina klaipėdiečius.

Situacijos negelbsti nei šalia parkų esančios šiukšlių dėžės, skirtos ekskrementų maišeliams, nei ženklai, draudžiantys vedžioti augintinius tam tikrose miesto teritorijose.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas teigė, kad šiais metais surašyti net 47 protokolai.

Kai kurie atvejai susiję ne tik su šunimis.

Didelė dalis protokolų surašoma dėl kačių šėrimo prie daugiabučių.

Kiti pažeidimai – ekskrementų palikimas, vedžiojimas be pavadėlio arba vedžiojimas draudžiamose zonose užfiksuojami rečiau.

Apie kai kuriuos atvejus pranešė daugiabučių gyventojai.

"Dažnai sulaukiame pranešimų dėl kačių šėrimo, nes tai būna tęstinis dalykas. Senyvo amžiaus moterys dažniausiai tuos kačiukus šeria. Tai patenka į bendrą skaičių su šunų atvejais", – teigė L.Lapinskas.

Situacijų būna įvairių. Kartais dėl šunų ar kačių nepriežiūros jų savininkus įskundžia kaimynai.

"Kiekvienu atveju važiuojame į vietą. Vien kaimynų paskundimu vadovautis negalime, reikia užfiksuoti pažeidimą. Patys fiksuojame ir į gyventojų pranešimus reaguojame", – pasakojo L.Lapinskas.

Nepaisant to, kad daugėja kačių nepriežiūros atvejų, situacija dėl šunų nėra geresnė.

Ženklų, draudžiančių vedžioti šunis tam tikrose vietose, yra daug, bet ne visi geranoriškai laikosi taisyklių.

Šunys vis dar vedžiojami Skulptūrų parke, nors šioje vietoje yra buvusios kapinės.

Kiti keturkojų šeimininkai pamiršta ir savo augintiniui pririšti pavadėlį.

Pagal nustatytas gyvūnų laikymo gyvenamojoje teritorijoje taisykles, šunys bendrojo naudojimo patalpose, viešojoje vietoje vedami laikant už pavadėlio ir su antsnukiu arba be jo.

Jei vedžiojant šunis šalia yra žmonių ar gyvūnų, pavadėlis turi būti sutrumpinamas tiek, kad šunys negalėtų pasiekti žmonių ar gyvūnų ir nekeltų jiems grėsmės.

Ne visi pastebi ir ženklus paplūdimiuose. Paplūdimyje yra nemažai jų, nurodančių, kur draudžiama ir kur galima vedžioti augintinius.

Tie, kurie draudimų nepaiso, pirmą kartą gauna įspėjimą arba baudą nuo 30 iki 120 eurų. Už pakartotinį tokį elgesį bauda siekia nuo 120 iki 230 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip \\\\\.../////

Taip  \\\\\...///// portretas
tas šuva ėda?

Alfa

Alfa portretas
Maudytis reikia. O ne gyvùnus kankinti. Katės jei šeriamos visada tuo pačiu laiku ir vietoje. Tai tamsta ir neinate neglostote kačių ir parazitų neturite. Nejuokinkite žmonių.

Nuarui ir Buk mano draugui

Nuarui ir Buk mano draugui portretas
Uz ka jus gaunat is savivaldybes pinigus? Ir svarbiausi buk mano drugo reklama 300 gyvunu ir metai is metu,o kodel ne 400? Pastovus atsikalbinejimas paskambinus pasiimt gyvuna! Klaipedos savivaldybe skiria musu mokesciu moketoju pinigus ,o sie net nerenka gyvunu! Visiems mylintiems ir nemylintiems gyvunus- Buk mano draugui ir Nuarui kas met skiriami MUSU VISU PINIGAI. Plius sios imones gauna is geradariu didziules paramas! Klausimas savivaldybei - uz ka skiriate toms imonems Pinigus? Jei miesto gyventojai vistiek kencia nuo katinu,jie dauginasi! O kodel nesterilizuoja ju Nuaras ir Buk mano draugas.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių