Quantcast

Uostamiestyje – pirmoji nelegalių migrantų byla

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio teismą pasiekė pirmoji migrantų byla. Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė kreipėsi į teismą su pareiškimu dėl baudžiamosios bylos išnagrinėjimo pagreitinto proceso tvarka.

Šioje byloje dviem Jemeno piliečiams buvo pareikšti kaltinimai tuo, kad 2021 m. spalio 4 d. apie 18 val. Utenos apskrityje, tiksliai nenustatytoje vietoje, eidami ne per pasienio kontrolės punktą iš Baltarusijos ir neturėdami vizos, neteisėtai kirto Lietuvos valstybės sieną.

Be to, 2021 m. spalio 10 d. Klaipėdoje, netoli uosto, iš nenustatyto asmens atvykėliai įgijo netikrą dokumentą – kaltinamųjų vardu ir pavarde leidimą nuolat gyventi Švedijos Karalystėje.

2021 m. spalio 13 d., ketindami išvykti keltu į Švediją, vyrai netikrą dokumentą pateikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnui.

Teismo posėdyje sprendžiant klausimą dėl bylos nagrinėjimo pagreitinto proceso tvarka galimybės, kaltinamieji paprašė suteikti pabėgėlio statusą.

Teismas, atsižvelgdamas į kaltinamųjų prašymą, taip pat į tai, kad iki pareiškimo dėl bylos nagrinėjimo pagreitinto proceso tvarka surašymo nebuvo įvertinta galimybė kaltinamiesiems tokius prašymus pateikti, sprendė, kad pareiškimas dėl baudžiamosios bylos nagrinėjimo pagreitinto proceso tvarka neatitinka Baudžiamojo proceso įstatymo jam keliamų reikalavimų, todėl pareiškimą dėl bylos nagrinėjimo pagreitinto proceso tvarka atmetė ir bylą grąžino prokurorei.

Komentuodamas priimtą sprendimą teisėjas Svajūnas Bliudsukis pabrėžė, kad tik įvertinus kaltinamųjų prašymus dėl pabėgėlių statuso suteikimo galima spręsti, ar buvo padarytos nusikalstamos veikos.

"Tačiau bylą nagrinėjant pagreitinto proceso tvarka to padaryti galimybės nėra", – akcentavo teisėjas.

Prokuratūra su tokiu Klaipėdos apylinkės teismo sprendimu nesutiko ir pateikė skundą Klaipėdos apygardos teismui.

2021 m. lapkričio 11 d. nutartimi Klaipėdos apygardos teismas prokuratūros skundą atmetė ir paliko galioti žemesnės instancijos priimtą sprendimą nepakeistą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaubas

Siaubas portretas
Dar su siais parazitais teismai uzsiima?! Vyti lauk galvijus per 1000 kilometeu nuo Lietuvos!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių