Quantcast

Uostamiestyje ir toliau niokojami muliažai

Prie itin judrių perėjų pastatyti moksleiviuko muliažai neatlaikė uostamiesčio niokotojų atakų. Šiuo metu uostamiestyje belikęs vienas stovintis "vaikas".

Anot muliažus prižiūrinčios bendrovės "Gatvių apšvietimas" laikinai direktoriaus pareigas einančio Sauliaus Grigaičio, iš penkių pernai pastatytų muliažų šiuo metu likęs tik vienas. Jis įkurdintas prie vienos pėsčiųjų perėjos Taikos prospekte, greta prekybos centro "Saturnas".

"Juos pavagia, sulaužo. Dažnai jie tapdavo vandalų taikiniais. Po du tris kartus atstatėme visus", – situaciją apibūdino S.Grigaitis.

Pašnekovo teigimu, neseniai vandalams užkliuvo ir Herkaus Manto gatvėje ties Lietuvininkų aikšte stovėjęs "mokinukas".

"Nulaužė kažkas. Dingo. Neradome jo", – paaiškino S.Grigaitis.

Anot jo, šio muliažo pasigesta praėjusią savaitę.

"Klaipėda" jau rašė, kad vienas muliažas buvo suniokotas jau pirmąją parą, kai buvo pastatytas. Tuomet vandalai juodais dažais išterliojo Herkaus Manto gatvėje stovėjusį "mokyklinuką".

Muliažai prie judrių pėsčiųjų perėjų buvo pastatyti kaip prevencinė priemonė. Tikėtasi, kad tikroviškai atrodantis ženklas atkreips vairuotojų dėmesį, primins apie netikėtai į gatvę galinčius išbėgti vaikus ir skatins sumažinti greitį.

"Visi džiaugiamės jais, tačiau žmonių kultūra iš tiesų kelia nerimą. Mūsų nuomone, muliažai tikrai buvo geri", – pastebėjo Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjas Rimantas Mockus.

Kol kas dar nėra tikslaus sprendimo, ar miestas ryšis nupirkti daugiau naujų muliažų.

"Mūsų nuomone, jie tikrai pravertė. Tačiau incidentų – labai daug. Spręsime, kaip elgtis", – paaiškino skyriaus vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kristina

Kristina portretas
Žinoma palikti "mokinukus" ir rasti galimybę dar kelis papildyti, juk šiandiena rašote, kad surinktas biudžetas bus netikėtai viršytas, tai gal trupinėlis liks ir saugumui, atvirai, tai ir nelabai didelė suma reikalinga, efektas akivaizdus, net ir žinodama, kad tai muliažas, visada pasidžiaugiu, kad yra mano dėmesys pritraukiamas perėjai, palaikykime visi puikią iniciatyvą, kartu ir puošia gatves.

tiesą pasakius pastebėjus

tiesą pasakius pastebėjus portretas
man tie muliažai keldavo šiurpą, o ne atsargumą, gal jų ir nereikėtų.

Eismo saugumas

Eismo saugumas portretas
Nejaugi nesimato,kad jokios naudos tie"balvoniukai"neduoda,o priešingai-geras jaukas ir"atrakcija"kažkokiems debiloidams-barbarams-vandalams!Pinigų mėtymas į balą!O jeigu esat įsitikinę,kad tie"balvoniukai"labai reikalingi ir nepaprastai naudingi,tai būkit malonūs užtikrinti jiems apsaugą nuo išpuolių,o nešvaistyti mokesčių mokėtojų pinigų vėjais!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių