Quantcast

Ugniagesiams – darbinga para: iš vonios vaduotas mažametis, laiptinėje degė šiukšlės

I.Simonaitytės gatvės daugiabučio laiptinėje ketvirtadienį vakare degė šiukšlės. Ugniagesių pagalbos reikėjo ir policijai. Šilutės rajone iš vonios vaduotas mažametis, o Klaipėdos mieste ir rajone teko šalinti eismo įvykių padarinius.

Atvyko operatyviai

„Ugniagesiai sakė – nieko tokio. Jiems jau įprasta – tokių smulkių darbų kiekvieną dieną pasitaiko“, – juokėsi Klaipėdos priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Aurelija Maslauskienė.

Tiesa, iš I.Simonaitytės gatvės 19 namo laiptinės ketvirtadienį besiveržiantys dūmai ne juokais išgąsdino gyventojus. Apie 20.30 val. į įvykio vietą skubėjo trys gelbėtojų mašinos – dvi cisternos ir keltuvas.

„Viskas įvyko labai operatyviai. Per keturias minutes atvažiavo į įvykio vietą. Dar po dešimties gaisras jau buvo likviduotas, pradėta vėdinti – atidarytos gyvenamosios patalpos, išėjimas ant stogo“, – teigė A.Maslauskienė.

Degė 7 aukšto bendrojo naudojimo balkone prie šiukšlių vamzdžio sukrautos įvairios atliekos. Gaisras užgesintas greitai, tad žmonių evakuoti nereikėjo. Tačiau nuostolių neišvengta.

„Stipriai aprūko visos laiptinės patalpos, nuo karščio įskilo plastikinių langų stiklo paketai. Bet žmonės nenukentėjo“, – vardijo ugniagesių atstovė.

Sienos, butų durys ir laiptai pajuodo nuo 6 iki 9 aukštų.

Įtariama, kad gaisras galėjo būti sukeltas tyčia. Aplinkybes tiria policija.

Vadavo vaiką

22 val. ugniagesių pagalbos policijos pareigūnams prireikė Minijos gatvėje. Įvykus buitiniam konfliktui, jie negalėjo įeiti į butą. Gaisrininkai keltuvu padėjo pareigūnams patekti pro langą.

Šilutės rajone gaisrininkai vadavo vonioje įstrigusį trejų metų vaiką. Motinai nepavyko pačiai atidaryti užsitrenkusių durų. Ugniagesiai jas atidarė laužtuvu.

Praėjusią parą gaisrininkai važiavo ir į keletą eismo įvykių.

Tauragės rajone, Lauksargių seniūnijoje, nuo kelio nuvažiavo ir apvirto pieną vežęs sunkvežimis. Iš priekabos į laukus bėgo pienas. Pavojaus nebuvo, tad ugniagesiai budėjo, kol atvyko pieną vežusios įmonės atstovai.

Išsiliejo teršalai

Klaipėdos rajone, kelyje Kaunas–Klaipėda, po vidurnakčio automobilis „Volkswagen“ susidūrė su briedžiu ir nuvažiavo nuo kelio.

Atvykus ugniagesiams du nukentėję žmonės buvo sąmoningi, abu – greitosios pagalbos automobilyje. Ugniagesiai atjungė mašinos akumuliatorių ir nuvalė kelio dangą.

Ugniagesiai tvarkė kelio dangą ir Dauparų–Kvietinių seniūnijoje. Čia nuo kelio nuvažiavęs automobilis „Volvo“ atsitrenkė į medį. Prispaustų žmonių nebuvo, keleivė išvežta į ligoninę.

Klaipėdoje, Taikos ir Statybininkų prospektų sankryžoje Šilutės plento link, pavojų eismui kėlė ant važiuojamosios kelio dalies išsilieję teršalai. Ugniagesiai juos neutralizavo ir nuplovė kelio dangą.

Gaisrininkams teko gesinti ir degančias šiukšles Palangoje bei Tauragės rajone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių