Quantcast

Ugniagesiai Žemaitijoje gelbėjo žemdirbių turtą

Žemdirbiams dabar karštos dienos. Jų sunkų triūsą neretai apkartina gaisrai. Liepsna naikina žemės ūkio techniką, pastatus ir juose sukrautas atsargas žiemai.

Sekmadienį vakare, apie 20.30 val., Kretingos rajono ugniagesiai skubėjo į Klecininkų kaimą. Šioje vietovėje užsiliepsnojo šieno presas.

Gaisro metu sudegė viena šio prietaiso padanga, apdegė preso skarda ir išorinės dalys. Ugnis sunaikino vieną šiaudų ruloną, kuris sveria apie 600 kg. Šie šiaudai buvo preso viduje.

Panašiu metu Peskojų kaime pagalbos prireikė kombainą vairavusiam vyrui.

Didžiulis kombainas užkabino stulpą, kuris laiko aukštos įtampos elektros laidus. Stulpas užvirto ant kombaino.

Iškilo grėsmė, kad kombaino vairuotoją gali nutrenkti elektra. Tiesa, pats kombainas nebuvo sumaitotas, žmogus nebuvo nei sužalotas, nei prispaustas.

Ugniagesiams teko imtis pavojingos gelbėjimo operacijos – jie apsimovė dielektrines pirštines ir nukirpo laidus. Taip vairuotojas buvo išvaduotas, jis liko sveikas, nepatyręs jokių sužalojimų.

Vėliau padedami ūkininko darbininkų ugniagesiai nukėlė stulpą.

Šeštadienį vakare, prieš 21 val., ugniagesiai skubėjo į Klaipėdos priemiestyje esantį Jakų kaimą. Čia atvira liepsna degė ūkinio pastato stogas. Pusiau medinis, pusiau mūrinis pastatas su palėpes togas buvo dengtas šiferiu.

Nudegė šio statinio stogo konstrukcijos, išdegė medinis perdengimas. Sodybos šeimininkai prarado apie toną šieno ir maždaug tiek pat pjuvenų briketų, ugnis sunaikino ir namų apyvokos daiktus.


Šiame straipsnyje: žemdirbiaiugniagesiaigaisras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių